BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Fransa'nın Rusya korkusu! Savaşta 3-4 güne biteriz itirafı!

Fransa, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın kendilerine de sıçraması durumunda olası senaryolar için ürküten tablolar çizdi. Savaş durumunda Fransa'nın teçhizatı 3-4 günde biteceği itirafı geldi.

Abone ol

Fransa'nın olası bir savaşa girmesi durumunda, ordusunun mühimmatının 3 ila 4 gün içerisinde tükenebileceği belirtildi.
Fransız Senatosu Dış ilişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı Christian Cambon, konuştuğu RFİ radyosunda, olası uzun vadeli bir savaşı devam ettirmek için Fransa'nın yeterli mühimmata sahip olmadığını uzun zamandır bildiklerini söyledi.

Cambon, böyle bir durumda, askeri mühimmatın birkaç gün içerisinde tükenebileceğini, hatta bunun 3-4 günden fazla sürmeyeceğini ifade etti.

Ülkesinin askeri mühimmatının halihazırda Sahraaltı bölgesinde bulunan Barkhane askeri birliklerinin hizmetine verildiğini söyleyen Cambon, Fransa'nın diğer Avrupa ülkelerinin aksine stoklarını kullandığını dile getirdi.

Christian Cambon, "çatışma kapımıza ulaşırsa, kendimizi aynı durumda bulmak istemeyiz" diyerek, Fransa'nın İkinci Dünya Savaşı arifesinde yaşadığı mühimmat sıkıntısını anımsattı.

Geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un medyaya servis edilen fotoğraflarında üzgün ve çaresiz halleri görülmüştü.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Emekli aylığı ve ikramiyeler artıyor 3600 ek gösterge taslağından bomba detaylar
Foto Galeri Emekli aylığı ve ikramiyeler artıyor 3600 ek gösterge taslağından bomba detaylar Galeriye Gözat