BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,72
ALTIN 2.435,98
HABER /  SPOR

Formula 1, 9 yıl aradan sonra İstanbul'a resmen geri döndü

Dünyanın bir numaralı motor sporları organizasyonu Formula 1, Türkiye'ye geri döndü. Hamza Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ''Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın emekleri ve özverisi sonucunda Formula 1 yeniden Türkiye'de'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Formula 1, 9 yıl aradan sonra İstanbul'a geri dönüyor! Formula 1 İstanbul Grand Prix'i 13-15 Kasım 2020 tarihlerinde yapılacak. Formula 1, ilk kez 2005 yılında düzenlendikten sonra 2011 yılında Türkiye'ye veda etmişti.

Yayıncı kuruluşların ödeme için ‘15 yarış' şartını koştuğu Formula 1 CEO'su Carey, Türkiye GP'sini 2020 takvimine ekleyerek para kaybetmemiş olacak. Ticari haklar yüzünden zor durumda kalan Formula 1 yönetimi, İstanbul için kepenk kaldırdı.

Türkiye GP'si 13-15 Kasım 2020 tarihlerinde İstanbul Park'ta düzenlenecek.


Türkiye dışında üç pist daha eklendi
FIA'dan yapılan açıklamaya göre 2020 takvimine Türkiye dışında üç pist daha eklendi. Formula 1, 27-29 Kasım VE 4-6 Aralık olmak üzere iki kez Bahreyn'de, 11-13 Aralık'ta Abu Dhabi'de koşulacak. Formula 1, 2020 takvimine Almanya'nın Nürburgring, Portekiz'in Uluslararası Algarve Pisti ve İtalya'nın Imola Pisti'ni de eklemişti.

Yerlikaya: Erdoğan'ın emekleri sonucunda yeniden Türkiye'de
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcılığı da yapan eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; ''Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın emekleri ve özverisi sonucunda Formula 1 yeniden Türkiye'de''

Fahrettin Altun: Tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz 
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı; 9 yıl aradan sonra Formula 1 organizasyonunun yeniden Türkiye'ye gelmesi tüm sporseverler gibi bizleri de çok sevindirdi. Organizasyon kabiliyeti tüm dünyaca bilinen Türkiye, 13-15 Kasım'daki yarışa inşallah yine örnek bir ev sahipliği yapacak. Başta bu konuya uzun süredir büyük önem veren, organizasyonun Cumhurbaşkanlığımızca himaye edilmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız olmak üzere Formula 1'in tekrar ülkemize gelmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz.''

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Zeytinburnu'nda metrobüs alev alev yandı feci görüntüler
Foto Galeri Zeytinburnu'nda metrobüs alev alev yandı feci görüntüler Galeriye Gözat