BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe Galatasaray maçı golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin 42. dakikasında Hasan Ali Kaldırım kırmızı kart gördü. Galatasaray 66. dakikada Onyekuru ile 1-0 öne geçerken, 71'de Eljif Elmas skoru eşitleyen isim oldu. Galatasaray'ın Kadıköy'deki galibiyet hasreti 20 yıla çıktı. Öte yandan lider Başakşehir ile puan farkı 5'e indi.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk etti. 45. dakikada Hasan Ali Kaldırım’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü mücadeleden 1-1’lik eşitlikle ayrılmayı başardı. Galatasaray'ın Kadıköy'deki galibiyet hasreti 20 yıla çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşa orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Fenerbahçe kaleye ilk isabetli şutunu 25. dakikada atarken, Galatasaray ise kaleyi tutan bir şuta imz atamadı. Ancak ilk yarının kader anı 42. dakikada yaşandı.  Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Diagne, Hasan Ali Kaldırım tarafından düşürüldü. Hakem Ali Palabıyık, önce Hasan Ali Kaldırım'a sarı kart verdi. Daha sonra VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Ali Palabıyık, kararını değiştirerek sarı-lacivertli oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

İkinci yarıya Galatasaray, Belhanda'nın yerine Emre'yi alarak başladı. bunun sonucunda fırsatlar yakalayan sarı kırmızılılar önce Linnes ile direği geçemedi. Ardından 66. dakikada Feghouli'nin ortasında Onyekuru takımını öne geçiren isim oldu.  Onyekuru 12 gole ulaşarak sarı kırmızılı formayla en çok gol atan isim oldu. Ancak bu üstünlük 4 dakika sürdü. 70. dakikada Feghouli'nin kaybettiği topta Dirar içeri çevirdi. Soldado'nun bıraktığı topta Eljif takımına beraberliği getiren isim oldu. Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

Böylece Fenerbahçe deplasmanındaki galibiyet hasreti 20 yıla çıkan Galatasaray, Medipol Başakşehir'in puan kaybını değerlendiremedi ve puanını 56'ya çıkardı. Fenerbahçe ise 32 puanda...

Maçtan önemli dakikalar

25'inci dakikada Serdar Aziz'in uzun pası ile sağ çaprazda topla buluşan Moses'in ceza sahası içinden vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

27'nci dakikada Valbuena'nın ceza yayı dışı sağ çaprazından şutu az farkla dışarı gitti.

33'üncü dakikada Feghouli'nin sağ kanattan ortasında topla buluşan Diagne'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.

45'inci dakikada Semih Kaya'nın uzun pasında topla buluşan Diagne, Hasan Ali'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Pozisyon sonrası VAR'a başvuran hakem Ali Palabıyık, Hasan Ali'yi kırmızı kart ile cezalandırdı.

45+2'nci dakikada Feghouli'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Harun parmaklarının ucu ile son anda topu kornere çeldi.

54'üncü dakikada Onyekuru'nun pası ile ceza sahası dışında topla buluşan Feghouli'nin ortası ile sağ çaprazda buluşan Mariano'nun yerden vuruşunda top auta çıktı.

62'nci dakikada Emre Akbaba'nın pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Linnes'in şutu savunmadan sekerek yan direğe çarpıp top auta çıktı.

66'ncı dakikada Donk'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Feghouli'nin ortasına iyi yükselen Onyekuru'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

71'inci dakikada Valbuena'nın pasında sol çaprazda topla buluşan Dirar, topu ceza sahasına gönderdi. Dirar'ın topu ile buluşan Eljif'in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

90+4'üncü dakikada Soldado'nun pası ile ceza sahası içinde buluşan Alper Potuk'un yerden vuruşunda top dışarı çıktı.

FENERBAHÇE: 1 - 1 :GALATASARAY

STAT: Ülker
HAKEMLER: Ali Palabıyık, Kemal Yılmaz, Serkan Olguncan

FENERBAHÇE: Harun Tekin, Dirar, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Tolgay Arslan (Dk. 60 Jailson), Eljif, Moses (Dk. 90+2 Alper), Valbuena (Dk. 81 İsmail), Soldado

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Semih Kaya, Donk, Linnes, Fernando, Ndiaye, Belhanda (Dk.46 Emre Akbaba), Feghouli (Dk. 84 Mitroglou), Onyekuru, Diagne

GOLLER: Dk. 71 Eljif (Fenerbahçe) - Dk. 66 Onyekuru (Galatasaray)

KIRMIZI KART: Dk. 45 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Mehmet Topal, Moses, Valbuena, Tolgay, Soldado (Fenerbahçe) - Belhanda, Mariano, Sinan (Galatasaray)

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ekrem İmamoğlu Fenerbahçe Galatasaray derbisinde
Foto Galeri Ekrem İmamoğlu Fenerbahçe Galatasaray derbisinde Galeriye Gözat