BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fatih Portakal'ın Kanal İstanbul komplo teorisi! Aytunç Aytındal söylemiş

İnternet Haber özel içerik
İnternet Haber özel içerik

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin projeden çekildiğini duyurduğu Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar sürüyor. FOX ana haber sunucusu Fatih Portakal bugün bir komplo teorisi ile ortaya çıktı. İddiasının dayanağı Aytunç Aytındal'ın yıllar önceki bir konuşmasını akıllara getirdi.

Abone ol

Kanal İstanbul için ÇED raporunun hafta başında yayınlanması ile birlikte süreç hızlandı. 2020 yılında ilk kazmanın vurulacağı projeye muhalif isimler karşı çıkıyor. İBB dün projeden çekildiğini duyururken, bugün FOX ana haber sunucusu Fatih Portakal'dan ilginç bir senaryo geldi. 

Fatih Portakal'ın iddiasına göre Kanal İstanbul, ABD'nin savaş gemilerinin Karadeniz'e çıkabilmesi için yapılıyor. Portakal sosyal medya hesabından komplo teorisini şu satırlarla sundu:


Aytunç Aytındal'ın komplo teorisiydi
Fatih Portakal'ın bu 'derin' analizi kendisi yapmış gibi sundu. Ancak aslında bu senaryo yeni değil. Kaynağı 6 yıl önce yaşamını yitiren Aytunç Altındal. Medya onu 'derin adam' olarak bilirdi. 

Daha ortada Kanal İstanbul diye bir şey yokken Aytunç Altındal, Condolleezza Rice'ın ABD Dışişleri bakanı olduğu dönemde Ankara'ya yaptığı ziyaretin asıl amacını buna bağlamıştı. Aytunç Aytındal ABD'nin Karadeniz'e çıkmak için Montrö'yü ve boğazları by-pass edecek bir 'yola' ihtiyacı olduğunu söylemişti. İşte o konuşması:

AYTUNÇ ALTINDAL KİMDİR?

Kamuoyu onu Aytunç Altındal ismiyle bilse de asıl ismi Aytun'du... 12 Ocak 1945'te Bakırköy'de doğdu. Tarih ve politika alanında faaliyet gösteren Çerkez asıllı gazeteci, yazar ve araştırmacı olarak bilindi. Dinler, felsefe, gizli örgütler ve sair konularda birçok makale ve kitap yazmıştı. Ünlü Fizikçi Isaac NEWTON'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.

Derin bir isimdi
Para ve Vatikan denildiğinde de akla ilk gelen isimdi. Aytunç Altındal hakkında türlü rivayetlerin yapıldığı bir araştırmacıydı. Altındal için KGB ajanlığından "sansasyon meraklısı profesyonel tartışma programı konuğu" tanımlamasına kadar pek çok farklı yorum yapıldı. 18 Kasım 2013'te İstanbul'da yaşama veda etti. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2020 asgari ücret zam oranı belli oldu mu dördüncü toplantı ne zaman
Foto Galeri 2020 asgari ücret zam oranı belli oldu mu dördüncü toplantı ne zaman Galeriye Gözat