BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fakir öğrencilere yardım topladılar

Sevgi-DER tarafından ekonomik durumu kötü olan öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Silopi Eğitimci ve Girişimci İşadamları Derneği (Sevgi-DER) tarafından ekonomik durumu kötü olan öğrenciler yararına kermes düzenlendi.


Dörtyol kavşağında inşaat halindeki binada gerçekleştirilen kermesin açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dernek yöneticileri ve eşlerinin topladığı ayni yardımlardan elde edilen ürünlerin satıldığı kermeste, ayrıca ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyizlikler ile ev işi pastalar, börekler, gözlemeler, turşu ve çiğ köfte gibi birbirinden farklı yemekler yer aldı.


Kermesin gelirinin fakir öğrencilere verileceğini belirten Sevgi-DER Başkanı Bahattin Sürgüt, amaçlarının daha çok öğrenciye yardım yapmak olduğunu söyledi. Pazar gününe kadar açık kalacak kermesteki ürün fiyatlarının uygun olduğunu belirten Sürgüt, "Öğrencilere yardım yapmak isteyip de fırsat bulamayan bütün vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz. Her sene yaptığımız bu etkinliğe insanlarımızın ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.


Kermese katılan Fatma Yılmaz ise, "İnsanların yardım amaçlı, sosyal amaçlı bu tür etkinlikler ile emeğiyle, malıyla yardım toplaması ve buna zaman ayırması gerçekten takdire şahit bir olay. Bu nedenle dernek çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.