BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tosyada Ermeni Sorunu konferansı

Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu tarafından "Dünden Bugüne Ermeni Sorunu" konulu bir panel düzenlendi.

Abone ol

Prof. Dr. Keseroğlu, Osmanlı Devleti'nin zayıflamaya başladığı dönemlerde Avrupa'nın müdahalesiyle Türk-Ermeni ilişkilerinde de bir bozulma başladığını söyledi.

Öğretim Görevlisi Sibel Kavaklı ise, Ermeni sorununun nasıl baş gösterdiği, nasıl geliştiği ve bu sorunun nerden kaynaklandığı hakkında açıklamalarda bulundu. Kavaklı, "Ermeni sorunu, aslında emperyalizmin Osmanlı Devleti'ni yıkma ve paylaşma politikasının bir uzantısıdır. Sözde Ermeni soykırımı iddiaları ve yalanları da bu politikanın propaganda ürünüdür" dedi.

Tosya MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Çelebi de, sözde Ermeni soykırım iddialarının asılsız olduğunu vurgulayarak, döneme ait incelenen bir milyon belgenin hiçbirinde bu iddiaları destekleyecek unsura rastlanmadığının altını çizdi. Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öğreten ise, "Ermeni" sorunu ile ilgili bir çalışma hazırladığı sırada yaşlı bir Ermeni'den bilgiler aldığına değinerek, Türkiye'de neden az Ermeni var diye sorduğunda yaşlı kadından "Ermenilerin Türklerin yüzüne bakacak yüzleri yok" cevabını aldığını açıkladı.

Paneli Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taban, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.