BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  POLİTİKA

Meclis Başkanı Şahin pes etti!

Meclis Başkanı Şahin, kendisini eleştiren Kamer Genç'e "Bu adam kafayı çekmiş" dediğini önce reddetti, sonra...

Abone ol

Kafayı çekmiş diyalogu doğru çıktı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin tutanaklara geçmesede Kamer Genç’e bu sözleri söylediğini kabul etti. Genç özür dilenmesini istedi, ancak Şahin, "Bunun sonucu neyse ben ona katlanırım" dedi.

Meclis Genel Kurulu bir yandan tarihi önemde Anayasa değişikliği görüşmeleri yapıyor. Bir yandan da ilginç tartışmalara sahne oluyor. Bu ilginç tartışmalardan biri de Meclis Başkanı Şahin ile Bağımsız Milletvekili Kamer Genç arasındaki “Kafayı çekmiş” polemiği.

Kamer Genç Anayasa değişikliği oylamalarının ilk günü akşam üzere katıldığı görüşmelerde önergelerle ilgili bir konuyla ilgili Meclis Başkanı Şahin’e "İç tüzüğü nereden bilirsin daha dün geldin.Senin aklın erer mi buna" diye bağırmıştı. Bu sözler üzerine sert çıkan Şahin, "Bu davranışlarınız normal değil. İlk defa böyle gördüm. Böyle bir üslup yok" demişti.

Ancak Şahin’in tam bu sırada yanındaki katip üyeye de “Bu adam kafayı çekmiş” dediği duyuldu. Açık bırakılan mikrofon nedeniyle bu sözler televizyonlardan duyuldu.

Kamer Genç ikinci gün yapılan görüşmelerde Şahin’e böyle bir söz söyleyip söylemediğini sordu. Şahin "ne söylediğim tutanaklarda" diyerek söylemediğini ima etti.

Konu Anayasa görüşmelerinin üçüncü gününde de gündeme geldi. Kamer Genç konuyla ilgili söz talep etti. Şahin bunun üzerine görüntüleri televizyondan izlediğini ve yanındaki üyeye bu sözleri söylediğini kabul etti.

Genç’in o gece gerçekten anormal olduğunu yine tutanaklara yansıyan cümleleriyle tekrarlayan Şahin, söylediği sözü saklamadığını, bunun karşılığı neyse gereğini yapmaya da hazır olduğunu söyledi.

İŞTE TUTANAKLARA YANSIYAN O DİYALOGLAR

KAMER GENÇ:
Siz bana "Kafayı çekmiş, gelmiş." demişsiniz. Dün ben size sordum: "Siz bunu söylediniz mi?" Siz dediniz ki: "Tutanaklarda yok." Ama bütün televizyon kanallarında ve TRT'nin çektiği kanalda var. Siz orada demişsiniz ki: "Kafayı çekmiş, gelmiş." demişsiniz. Bunu dediniz mi, demediniz mi?

BAŞKAN - Yanımdaki arkadaşa öyle bir şey söylediğim anlaşılıyor, ben de izledim onu, evet. Demişim efendim, demişim ama zabıtlara geçmemiş Sayın Genç.

KAMER GENÇ: Özür diliyor musunuz, dilemiyor musunuz?

BAŞKAN - Bakın ne diyorum. Niye inkâr edeceğim Allah'ın bildiğini?

KAMER GENÇ - Allah'a inanıyorsan bunu inkâr etmemen lazım.

BAŞKAN - Tabii niye inkâr edeceğim? Yanımdaki arkadaşıma çünkü nitekim zabıtlara…

…benim ifadelerimde de "Sayın Genç, bu akşam siz çok farklısınız. Her zaman böyle davranmazdınız." diyorum. Onun bir tepkisi olarak söylemişim.

Bunun sonucu neyse ben ona katlanırım Sayın Genç, tamam.