BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SAĞLIK

Fahrettin Koca'dan flaş açıklama! Bilim Kurulu'nun en önemli toplantısı! Maske tamamen kalkıyor mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Koca Bilim Kurulu'nun haftaya en önemli toplantısını yapacağını söyledi. Bilim Kurulu toplantıları uzun süredir yapılmıyordu. Koca açıklamasında "Önemli kararlar alacağız maske uygulaması da Bilim Kurulu'nda görüşülecek" dedi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulamasını da Bilim Kurulu haftaya değerlendirmiş olacak" açıklamasında bulundu. Koca "Endişe etmeyiniz en kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, "Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapacak" dedi.

Bakan Koca, şunları söyledi: "Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı için daha iyi ne yapabiliriz onu konuşacağız. Salgın artık geride kaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde sağlık gücümüzü daha da artıracağız.

Salgının seyri etkisini azaltmaya başladı. Şu an 19’a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır."

"Sorunları aşmak için büyük çaba sarf ediyoruz"
"Salgın günleri artık geride kalıyor." diyen Koca, şöyle devam etti:

"Sağlık hizmetlerini, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ulaştığı zirvede tutmaya kararlıyız. Gücü ve sağlam altyapısıyla dünyanın gıpta ettiği sağlık sistemimiz, deneyimli sağlık insan kaynağımız, hepimizin gurur kaynağı oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde, sağlık sistemimizi daha da güçlendireceğiz.

Salgının ağır ve korkunç yükü üzerimizden kalkarken, gündemimiz de değişti. Artık sağlık meslek mensuplarımızın memnuniyetini temin etmek ve her zaman vatandaşlarımızın uygun sağlık hizmetini en iyi koşullarda almasını sağlamak için daha çok gayret ediyoruz. Bütün sorunları aşmak için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu aşamada, Sakarya bizim için son derece önemli bir merkezimiz. Bu şehrin adına yaraşır bir hizmet vermekte kararlıyız."

Bakan Koca, ziyarette özellikle sağlık yatırımlarına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirterek, geçen ay iki yeni 1. basamak sağlık tesisini hizmete açtıklarını, şu an toplam 1776 yataklı (hastaneler dahil olmak üzere) toplam 9 yatırımın inşaatının devam ettiğini, ihale, arsa ve proje aşamasında olan 4 yatırımlarının daha mevcut olduğunu anlattı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji'den müjde uzun süredir bekleniyordu bugün başlıyor İstanbul, İzmir, Antalya...
Foto Galeri Meteoroloji'den müjde uzun süredir bekleniyordu bugün başlıyor İstanbul, İzmir, Antalya... Galeriye Gözat