BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL

Ermeni cemaati, Paşinyan'ın Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'ne katılmasını olumlu karşıladı

Türkiye'deki azınlıkları temsilen AK Parti listesinden İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren Sevan Sıvacıoğlu, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Göreve Başlama Töreni" dolayısıyla Türkiye'de bulunmaktan memnuniyetini dile getirdiğini, Ermeni cemaatinin de bu temastan memnun kaldığını bildirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Göreve Başlama Töreni", katılımcı sayısı ve çeşitliliği bakımından öne çıkan devlet başkanlığı törenleri arasında yer aldı.

Törende, devlet ve hükümet başkanları, uluslararası kuruluşların yöneticileri, dini cemaatlerin ruhani liderleri, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk liderler onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğinde Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve AK Parti İstanbul Milletvekili Sevan Sıvacıoğlu ile sohbet etti.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni için Ankara'ya gelmesi uluslararası kamuoyunda geniş yer buldu.

Türkiye'deki azınlıkları temsilen AK Parti listesinden İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren Sevan Sıvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, büyük bir teveccüh ve destekle Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirtti.

Devlet ve hükümet başkanlarının da bu anlamlı günde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olmak istediklerini dile getiren Sıvacıoğlu, "Orada bulunan herkesin amacı ve isteği, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, ülkemizin bu mutlu gününde yanında olmaktı. Bu vesileyle liderler yan yana gelince sohbet etme, görüşme imkanı da buldu." diye konuştu.

"Tamamen dostane bir duyguyla gerçekleşti"

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'ne katılmasının tamamen dostane bir duyguyla gerçekleştiğini ifade eden Sıvacıoğlu, şunları kaydetti:

"Buradaki törenin amacı Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve ülkemizin bu mutlu gününde yanında olmak ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızı tebrik etmek. Görüntüler memnuniyet verici. İnşallah daha güzel başlangıçlara, sonuçlara vesile olur.

Çankaya Köşkü'nde liderler onuruna verilen yemekte Sayın Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile konuştuğumuzda Türkiye'de olmaktan memnun olduklarını, bu davete icabet ettikleri için memnun kaldıklarını ve güzel ağırlandıklarını belirttiler. Bu temastan İstanbul'da yaşayan Ermeni cemaati üyeleri de memnun oldular. Yemekte çekilen fotoğrafa da memnun kaldılar. Bu fotoğrafta yer alan Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, törene katılmaktan özellikle bir memnuniyet hissetti. Sayın Aliyev de oradaydı. Sayın Aliyev'in de Sayın Cumhurbaşkanı'mızla yan yana olmaktan duyduğu memnuniyeti gördüm. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın herkese sevgi dolu ve muhabbetli yaklaşımının en güzel örneklerinden biri olan bir geceydi. Her şey dostluk, barış için."