BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.445,03
HABER /  SPOR

Eriksen'in sağlık durumu hakkında UEFA ve Danimarka Federasyonu'ndan açıklama!

16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya maçında fenalaşan Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen'in bilincinin açık olduğu belirtildi.

Abone ol

EURO 2020 B Grubu'nda oynanan Danimarka - Finlandiya maçında korku dolu anlar yaşandı. Karşılaşmanın 43. dakikasında Danimarka'nın yıldız futbolcusu Christian Eriksen, kendini taç çizgisinin yanında bir anda yere bıraktı.

Fenalaşma sebebi
Eriksen'in fenalaşmasından sonra sağlık görevlileri müdahale için koşarak sahaya girdi. Yaklaşık 10 dakika boyunca kalp masajı yapılan Eriksen'in kalbinde ritim bozukluğu yaşandığı öğrenildi.

Yıldız futbolcu, müdahale sonrası oksijen takviyesiyle birlikte hastaneye kaldırıldı.

Üzücü olaya en yakın şahit anlattı

Eriksen'in sağlık durumunun bir anda değiştiğini belirten Danimarka Milli Takım Doktoru Morten Boesen, "Eriksen yere düştüğünde sahaya çağrıldık, yanına gittiğimizde nefes alıyordu, nabzını da hissettik ancak bu durum çok çabuk değişti. Hayatta tutmak için müdahale etmeye başladık. Neyse ki hayata tutundu." dedi.

UEFA ve Danimarka Federasyonu'ndan açıklama!

UEFA'dan yapılan açıklamada, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısının son dakikalarında aniden yere yığılan Eriksen'in, hastaneye götürüldüğü ve durumunun stabil olduğu bilgisi verildi.

Kısa süre sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan Danimarka Futbol Federasyonu da 29 yaşındaki futbolcunun bilincinin açık olduğunu ifade etti.

Tedavisine hastanede devam edilecek

Danimarka Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, detaylı incelemeler yapmak amacıyla Eriksen'in tedavisine hastanede devam edileceği belirtildi.

Federasyon yetkililerince sabah gerçekleştirilen ziyarette milli takım arkadaşlarına selam gönderen Interli 29 yaşındaki oyuncuya, her türlü desteğin verileceği de vurgulandı.

A Milli Takım futbolcularından ve kulüplerden Eriksen'e destek

A Milli Takımı'nın "BizimÇocuklar" adresli Twitter hesabında yer alan mesajda "Düşüncelerimiz ve dualarımız Christian Eriksen ve ailesiyle birlikte" ifadelerine yer verilirken, milli oyuncular da bu yönde paylaşımlarda bulundu.

Beşiktaş Kulübünün mesajında, "Daha güçlü döneceksin" denilirken, Fenerbahçe Kulübü "Dualarımız seninle" ifadesini kullandı.

Galatasaray Kulübünün mesajında ise "Geçmiş olsun Chris Eriksen, dualarımız seninle... Kalk ayağa" ifadelerine yer verdi.

Eriksen'in formasını giydiği İtalya'nın Inter takımıyla, Milan ekibi de Danimarkalı futbolcu için destek mesajı paylaştı.