BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın CHP'ye yanıtı çok sert oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP heyetine yönelik Karadeniz'de yapılan protestoları değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un Sinop'daki olaylarda AK Parti'li belediye başkanının sorumlu olduğu yönündeki sözlerine yanıt verdi.

"Olaylardan kimlerin olduğu emniyet kayıtlarında var" diyen Erdoğan, Koç'a "CHP yetkilisi sık sık aynaya baksın. Aynaya bakmadıkları için kendi kirliliklerin görmüyorlar" dedi.

BDP heyetinin ziyareti sırasında önce Sinop ardından da Samsun'da çıkan olaylara değinen Erdoğan, AK Parti'yi suçlayan CHP'yi eleştirdi.

Erdoğan, şunları söyledi:                        33111.jpg

"CHP'nin bu tür şeyleri söylemesi mümkündür. Kayıtlar, Sinop'ta kimlerin olduğunu ortaya koyuyor. Bugün de yazılı medyada CHP'li Sinop Belediye Başkanı'nın da işin içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Bizler seçilmiş milletvekillerine karşı yapılan eylemlerin doğru olmadığını açık bir şekilde ifade ettik. İster beğenin ister beğenmeyin, milletvekilidirler ve yasalar çerçevesinde kendilerine nerede ne yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Biz öğretmen evinde onları ağırlayacak kadar, ev sahipliğinin en güzelini yaptık. Samsun'da ise İçişleri Bakanım valiye verdiği talimatla, onlara ilgi ve gereken yardım yapılmıştır.

Fakat gerek Sinop'ta gerek Samsun'da tepkiler olunca Ankara'ya dönme kararı aldılar. Olayın tamamı budur. Bunu kalkıp da AK Parti'ye havale etmeye yeltenen CHP yetkilisi aynaya bakmalıdır.

Belli ki aynadan uzak kalmış. Bunların durumu budur, belgelidir. Hepsi şu anda İçişleri Bakanlığımızın, emniyetin ve istihbaratın kayıtlarındadır."