BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan Barış Gücü'ne ziyaret

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bosna Hersek ziyaretlerini sürdürüyor.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Bosna Hersek 'te, AB Barış Gücü bünyesinde görev yapan Türk askerlerinin bulunduğu, Zenica İrtibat ve Gözlemevi'ni ziyaret etti.

Arınç, Zenica Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü ziyaretinin ardından, Zenica İrtibat ve Gözlemevi'ne (LOT) geçti.

Burada Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Fatih İlhan ve diğer görevli askerler tarafından karşılanan Arınç, Gözlemevi Komutanı Yüzbaşı Kaan Karaahmetoğlu'dan çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, burada yaptığı açıklamada, gözlemevinin çalışmalarını başarılı bulduğunu söyledi.

Arınç, ''Türkiye İrtibat ve Gözlemevi'ni ziyaret ediyoruz. Değerli albayımızdan, yüzbaşı ve görevli arkadaşlardan buradaki çalışmaları ile ilgili brifing aldık. Buradaki birliğimizi çok başarılı buldum. Sadece EUFOR bünyesindeki çalışmaları ile değil, aynı zamanda dost ve kardeş Bosna Hersek'in Zenica bölgesinde sosyal amaçlı faaliyetler de yapıyorlar. Eğitim alanında olsun yaptıkları yardımlar bu topluluğa, bu halka hizmetlerde bulunmuşlar. Dolayısıyla Sayın Komutanımıza da çalışma arkadaşlarına da çok teşekkür ediyorum, göğsümüzü kabarttılar. Bu birlik yerel halkla kurduğu yakın ilişkilerle dikkati çekiyor, sivil toplum ile kurduğu ilişkiler ve işbirliği ile başarılı'' diye konuştu.

Arınç, ziyaret sırasında, Zenica'da yaşayan ve ciddi bir rahatsızlığı bulunan, tedavisinin Türkiye'de yapılması gerektiği ifade edilen 9 yaşındaki Amina Dilaver'le ilgilendi, Amina'nın tedavisi konusunda anne ve babasıyla görüştü.

20130220.201308_bsn-lot.jpg

Küçük Amina'nın tedavisi için fotoğraf sergisi açacak olan sanatçı Dado Ruviç de sergide yer alacak ödüllü fotoğraflarından birini Arınç'a hediye etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, gözlemevinden ayrılırken, kendisine Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarının yer aldığı kaşkol hediye eden Bosna Hersek Avrupa Hareketi Başkanı Yasmin İmamoviç ve Türk askerleriyle fotoğraf çektirdi.