BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL

2. İmralı heyetinde sürpriz başvuru

BDP grubunda İmralı'ya gidecek heyetle ilgili toplantının ardından isimlerle ilgili Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER / BDP İmralı'ya gidecek ikinci heyet için isimleri Adalet Bakanlığı'na bildirdi. BDP, Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın isimlerini, İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na bildirdi.

ABDULLAH ÖCALAN BELİRLEDİ

BDP'den konuyla ilgili açıklama yapılarak bu heyetin Abdullah Öcalan tarafından ikinci bir öneri olarak sunulduğu bildirildi. Açıklamada kardeşi Mehmet Öcalan'ın yaptığı görüşmede Öcalan'ın eş başkanlarla görüşmek istediğini ancak kabul edilmemesi halinde Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan isimlerinin gelmesini istediğini vurgulandı.

"Öcalan'ın sorun çözücü, tıkanıklığı aşıcı yaklaşımını değerlendirdik" diyen BDP bu isimleri görevlendirdiğini ifade etti.

TOPLANTIDA YENİ İSİMLER BELİRLENDİ

BDP İmralı görüşmeleri için toplantı düzenledi. BDP Meclis Grubu'ndaki toplantıya BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile bir grup milletvekili katıldı.

BDP İKİ İSMİ DEĞİŞTİRDİ

BDP'nin ikinci heyet için Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Pervin Buldan'ı istediği biliniyordu. Ancak Ahmet Türk'ün ilk İmralı görüşmesi sonrasında söylediği sözler yüzünden Erdoğan'dan veto yediği konuşuluyordu.