BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.380,27
HABER /  GÜNCEL

Saldıranlar bu bildiriyle toplanmış

Samsun'da BDP'li vekillere saldıranların Türkçü ve Milliyetçi Cephe tarafından bildiriyle örgütlendiği ortaya çıktı.

Abone ol

BDP ’li 4 milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi heyetinin çıktığı Karadeniz turunun Sinop ve Samsun ayağında saldırılarla yüz yüze kalmasınden 5 gün önce Samsun'da Türkçü ve Milliyetçi Cephe adlı grup tarafından bildiri dağıtıldığı ortaya çıktı. Samsun Halkevi’ne bırakılan provakatif bildiride, “Biz bu toplantılara seyirci kalırsak, tepkimizi ortaya koymazsak Türkiye ’nin bölünmesine ortak olmuş sayılmaz mıyız?” yazıyor.

İŞTE O BİLDİRİ:

Radikal'ın haberine göre organize saldırıdan beş gün önce, 14 Şubat’ta şehirde provakatif bildirilerin dağıtıldığı anlaşıldı.bildiri.jpeg Samsun Halkevi’nin kapısının altına bırakıldığı belirtilen bildiride, Facebook üzerinden ve sosyal medyada örgütlendiği anlaşılan ‘Türkçü ve Milliyetçi Cephe’nin adı yer alıyor. Logosunda ‘Bozkurt’ amblemi bulunan grubun bildirisinde, “BDP’nin 17-19 Şubat’ta Karadeniz’de barış mitingleri yapacağı” söylenerek, “Neden Karadeniz?” diye soruluyor. Bu toplantıların Sinop, Samsun, Ordu ve Trabzon’da yapılacağı vurgulanan bildiride, “Biliyoruz ki Türkiye’nin milli refleksleri en yüksek şehirleri bu bölgede. Bu bölgedeki tepkilere göre Apo’yla görüşmelerin (İmralı diye şirin gösterilen) seyri farklı olacaktır. Eğer Karadeniz bu toplantılara tepki vermezse Türkiye’nin yıkım projesi çok daha hızlı yürütülecektir. PKK’nın Türkiye’de barınamadığı, eylem yapmadığı tek yer Karadeniz’dir” deniyor. Bildirinin sonunda, “Eğer bu toplantılara seyirci kalırsak, tepkimizi ortaya koymazsak Türkiye’nin bölünmesine ortak olmuş sayılmaz mıyız?” diye sorularak, halk provoke ediliyor.

ÇATIDAN SALDIRI

Bu arada, TKP ve Halkevi’nin bulunduğu binaya yönelik saldırı sırasında çekildiği anlaşılan kimi resimler de gün yüzüne çıktı. Resimlerde, binanın hemen yakınındaki diğer binaların çatısında kimi saldırganların toplandığı ve taş attığı görülüyor.