BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan istedi TİKA harekete geçti

TİKA ile Yeryüzü Doktorları yetkilileri, Nijer'in başkenti Niamey'de yapılacak projelerle ilgili bazı bakan ve yetkililerle görüştü

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın geçtiğimiz ay Nijer 'e yaptığı ziyaret esnasında ülkedeki birçok alanda eksikliklerin giderilmesi için verdiği talimatları hayata geçirmek için kolları sıvayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) ile Yeryüzü Doktorları yetkilileri, başkent Niamey'de bazı bakan ve üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

TİKA Batı Afrika Sorumlusu Seda Ünal ve Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Havva Sula'nın da aralarında bulunduğu Türk heyeti, Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Hasan Ulusoy ile birlikte Nijerli yetkililerle görüşerek, Türkiye'nin bölgeye sunacağı katkıları görüştü.

Sağlık Bakanı Soumana Sanda, Nüfus, Kadın ve Çocukları Koruma Bakanı Maikibi Kandidia Dandobi ve Çevre Düzenleme, Ev ve Temizlik İşleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelen heyet, Türkiye'nin Nijer'in sağlık ve alt yapı eksiklikleri hakkında bilgi aldı.

ÇOCUK ANNELER İÇİN HASTENE

Sağlık Bakanı Sanda, Türk ekibinden, ülkede erken yaşta doğumlar nedeniyle kadınların en büyük dramı haline gelen fistül hastalığı için Niamey'de iki ameliyathane, bir yataklı servis, bir idari servis ve bir de poliklinik servisinden oluşan sağlık merkezi oluşturulmasını istedi.

Sanda ayrıca, Koria Haoussa'da doğum kliniği ve Agades bölgesinde de genel cerrahi kliniği yapılması talebinde bulundu.

Talepleri makul bulan ve bölge halkına yardım etmeyi amaçladıklarını ifade eden TİKA ve Yeryüzü Doktorları ekibi, bakan Sanda'nın taleplerine olumlu yanıt vererek, alt yapı çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Nüfus, Kadın ve Çocukları Koruma Bakanı Dandobi ile yapılan görüşmede ise, bakan Dandobi, Niamey'de bir yetimhane kurulmasını, bunun için gerekli arazinin hemen tahsis edilebileceğini kaydetti.

Çevre Düzenleme, Ev ve Temizlik İşleri Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmede ise, Başbakan Erdoğan'ın özellikle yapılmasını istediği kız ve erkek okulu gündeme geldi. Bakanlık yetkilileri söz konusu yapılacak okulun yerini belirlediklerini, bunun üzerine TİKA yetkilileri de hızla çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.