BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  GÜNCEL

SGK müdürü cinayetine müebbet hapis

SGK Muğla İl Müdürü'nü öldüren şahıs hakkında ceza belli oldu

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla Müdürü Naci Şahin'i öldüren, aralarında diğer illerin müdürlerinin de bulunduğu kişileri rehin alan SGK çalışanı Hasan Sünnetçioğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu, yakınları, öldürülen Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin, babası Halil ve kardeşi Abdurrahman Şahin ile tarafların avukatları katıldı.

Son sözü sorulan SGK personeli sanık Sünnetçioğlu, olayın kaza ile meydana geldiğini belirterek, Şahin'in ailesine başsağlığı diledi.

Şahin'i isteyerek öldürmediğini, yapılan usulsüzlüklere karşı çıktığı, bu yüzden haksız yere soruşturmaya uğradığını, eşine yapılan tehditler nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçirdiğini anlatan Sünnetçioğlu, şöyle konuştu:

''Bu olayı planlayarak ve tasarlayarak yapmadım. Tasarlayarak yapsam, iş yerinde yapmazdım. Şahin'in işe giriş çıkış saatini biliyordum, o zaman yapardım. İş yerindeki kasada kuruma ait 2 silah varken, babama ait bozuk silahla böyle bir şey yapmazdım. Tasarlayarak öldürme dosya içeriğiyle uyuşmuyor. Bunların hepsi tesadüften ibarettir.''

Sünnetçioğlu, olay olmadan önceki gece intihar etmek için evinin balkonuna çıktığını, eşinin intiharını engellediğini kaydetti.

Kendisinin sadece intiharı düşündüğünü, Şahin'i öldürmek için bir plan yapmadığını ifade eden Sünnetçioğlu, ''Ben babasız büyümenin ne olduğunu iyi biliyorum. Şahin'in çocuklarının babasız büyümesini istemezdim. Ama bir kaza oldu ve Şahin'i öldürdüm. Ailesinden beni affetmelerini istiyorum'' dedi.

Yaşanan olayda ölmesi gerekenin kendisi olduğunu söyleyen Sünnetçioğlu, ''Bugün toprağın altında olması gereken bendim, yaptığı usulsüzlükler nedeniyle kanun karşısında hesap veren Naci Şahin olmalıydı. Ben oraya kendimi öldürmeye gitmiştim, ama istemeyerek Şahin'i öldürdüm'' diye konuştu.

EV HAPSİ İSTEDİ

Hasan Sünnetçioğlu, mahkeme heyetinden yeni yargı paketinde yer alan ''ev hapsi'' cezası talebinde bulundu. İl müdürlerini rehin alma suçlamalarından ise beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanık Hasan Sünnetçioğlu'nu Türk Ceza Kanunu'nun ''Kasten adam öldürme'' suçunu düzenleyen 82/1 maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, ayrıca Sünnetçioğlu'na 6 il müdürünü hürriyetten yoksun kılma suçundan 24 yıl, silahlı tehdit suçundan 15 yıl, hakaret suçlamasından 1 yıl 3 ay, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.

ADALET YERİNİ BULDU

Öldürülen Naci Şahin'in babası Halil Şahin, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Adalete güveniyordum, çok şükür yerini buldu. Kuzum da toprakta rahatça uyusun. Benim temennim budur. Hak yerini buldu'' dedi.

Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin ise Sünnetçioğlu'nun hak ettiği cezayı aldığını belirterek, ''Ben iki çocuğumu Naci Şahin olarak yetiştireceğim. Herkes bunu bilsin. O Naci Şahin'i öldüremedi. Benim iki yavrum var, onlar Naci Şahin olacak'' diye konuştu.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

SGK çalışanı Hasan Sünnetçioğlu, 8 Nisan 2011'de Sosyal Güvenlik Kurumu bölge müdürleri toplantısını silahla basarak Muğla Müdürü Naci Şahin'i öldürmüş, diğer il ve ilçe müdürlerini bir süre rehin tutmuştu.