BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den BDP ve AK Parti fotoğrafı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Sinop’ta yaşanan olaylarla ilgili, bu fotoğrafla CHP'yi savundu

Abone ol

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı. Haluk Koç, toplantı sürerken düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BDP’lilerin Sinop gezisinde yaşanan olaylara da değinen Koç, Hükümetin yanlış uygulamalarıyla provokasyona açık bir toplum oluşturulduğunu öne sürdü. Koç, ”Sinir uçları açıkta kamplaştırılmış, kutuplaştırılmış bir toplum. Başbakan da aynı bir hekimin elindeki refleks çekici gibi toplumun sinir uçlarına vurarak doğacak reaksiyonu görmek istemektedir” dedi.

İmralı’daki görüşmelere ilişkin siyasi partilerin ve toplumun bilgilendirilmediği eleştirisini yineleyen Koç, Hükümetin sorunlara gerçek bir çözüm aramadığını, sadece kendi amaçlarının önemli olduğunu ileri sürdü.

SİNOP'TAKİ OLAYLAR KABUL EDİLEMEZ

CHP’nin sürecin en başından bu yana uyarılarını yaptığını vurgulayan Koç, Sinop’ta yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti. Demokratik bir toplumda her legal siyasi partinin ülkenin her yerine gitme özgürlüğü bulunduğuna, bunun güvencesinin de hükümetin sağladığı güvenlik ortamı olması gerektiğine işaret eden Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ”en küçük muhalefet partisinin sözcülerinin” Sinop’taki olaylarla ilgili, gerekli inceleme yapmadan CHP’yi suçlama yarışına girdiklerini ifade etti.

O KABA TÜRKÇELİLER ERDOĞAN!A YARDIM EDİYOR

Koç, şöyle devam etti:

CHP bu süreçte hiçbir eylemin içerisinde olmamıştır, hiçbir CHP’li de bu eylemlerin içerisinde yer almamıştır. Başbakan ezbere konuşuyor. Başbakan’ın CHP’siz bir gününün geçmediğini biliyoruz. Ya diğerlerine ne demeli? Kendilerine aktarılan iki bilgiyle siyaset yapmayı hala eski mesleklerinden gelen alışkanlıkla tuluat yapmak zanneden bazıları o kaba Türkçeleriyle CHP’li Sinop Belediye Başkanımızı, CHP’nin kurumsal kimliğini bu eylemlerin içindeymiş gibi sunarak, Başbakana kafasındaki projeyi gerçekleştirmek için adeta yardımcılık yapıyorlar.

20130220.142327_salih_chp.jpg

KOÇ O FOTOĞRAFI KANIT GÖSTERDİ

Koç, toplantıda, Sinop’un Dikmen İlçesi AK Partili Belediye Başkanına ait olduğunu söylediği ve Belediye Başkanını olay yerinde gösteren Bazı fotoğrafları da gösterdi. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ey Başbakan, bundan senin önüne getirdikleri kağıt üzerindeki haberlere bir bak, doğruluğunu kanıtla, ondan sonra sağa sola saldır, iftira at. Bunları söylediler, burada kalacak mı olay? Hayır. Grup toplantısında ya da oradaki olaylar sürecinde çeşitli medya organlarına CHP ve CHP’li belediye başkanımızla ilgili açıklama yapanların hem CHP’nin kurumsal kimliğinden hem CHP’li Sinop Belediye Başkanımızdan açıkça özür dilemesi gerekmektedir.” Başbakanın gerginliğin temel aktörü olduğunu ileri süren Koç, ”Bu nasıl vampirlik, bu nasıl kan sevdası” ifadelerini kullandı.

CHP’nin tüm yalan ve iftiralara karşı sağduyulu tutumunu sürdüreceğini bildiren Koç, partilerine yönelik asılsız suçlamaların ”kirli bir projenin işbirliği” olduğunu savundu.

AK PARTİ VE BDP'NİN KODLARI UYUŞTU

AK Parti’nin yeni anayasa ve başkanlık sistemi için ”yeni yol arkadaşı arayışı” içinde olduğunu iddia eden Koç, Başbakan Erdoğan’ın ve diğer AK Partili yetkililerle BDP’lilerin geçmişte birbirlerine yönelik sarf ettiğini sözleri hatırlattı.

Herkesin rolünü oynadığını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

Allah muhabbetinizi artırsın. Madem bu kadar yakındınız, bu kadar kodlarınız uyuşuyordu, ne diye danışıklı kavga edip milleti kandırdınız şimdiye kadar? Ne diye ’dokunulmazlıklarınızı kaldıracağım’ diye ortalıkta dolaştın? Eline ip aldın dolaştın. Kimi kandırdınız? Artık AKP-BDP arasında kamuoyu önünde sergilenen siyasi kavga görüntüsü şimdi gündeme getirilen siyasi projenin, siyasi planların karşılıklı paylaşılan roller çerçevesinde sahnelenmesiydi. Herkes rolünü oynamış. Şimdi artık kankalık ortaya çıktı, yol arkadaşlığı ortaya çıktı.

Bu yeni yol arkadaşlığına toplumun tepkisinin, ”CHP’ye saldırılarak hafifletilmeye çalışıldığını” da öne süren Koç, CHP’nin bu kirli planların üzerine siyasetin projektörünü tutacağını belirtti.

Bir soru üzerine Koç, partisinin Sinop milletvekili Engin Altay’ın dün TBMM’de Sinop olaylarına ilişkin yaptığı konuşmanın kendilerine yönelik haksız ithamlara karşı gerekli bir yanıt olduğunu söyledi.