BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Veysel İpekçi'ye ağır sözler! Gönül kıranın kalemini kırarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AK Parti İl Teşkilatı Toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, belediye çalışanına skandal ceza veren Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'ye sert tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Teşkilatı Toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Büyük bir davanın sevdalısı insanlar olarak burada bir aradayız. AK Parti büyük davanın günümüzdeki en önemli temsilcisidir.

Görevimiz ne olursa olsun hepimiz öncelikle bu davanın bir neferiyiz. Bugün söylediğimizi 30 yıl sonra da söylemek durumundayız.

'Kibir abidelerinin aramızda yeri yok'

Sadece kendi ajandasına, kariyerine odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Kendi nefsine göre hareket edenlerden dava adamı olmaz.Kibir abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Hele hele vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz.

Gönül kıranın bizde kalemini kırarız

Milleti karşısına alan bizi de karşısına alır. İnsan gönlünü kıranların, biz de partideki görevlerinin kalemini kırarız. 

Yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmeyenler, sadece varlık sebeplerini inkar etmekle kalmaz, aynı zamanda kendi hüsranlarını da hazırlar.

Ülkemizin de AK Parti'nin de kendi gündemi vardır. Kendi gündemimize sahip çıkacağız. AK Parti gündem takip etmez, gündem belirler.

Suriye halkı demeden çıkmayız

Dünyada hangi liderle görüşsek, hepsinin söylediği 'buradan ne zaman çıkacaksınız'. Bizim de kendilerine söylediğimiz şu: Sizin orada ne işiniz var? Bizim 911 kilometre sınırımız var. Sizin sınırınız var mı? Yok. Peki niye oradasınız? 32-33 bin TIR silahı, aracı, mühimmatı siz kime gönderdiniz? Teröristlere. Kim bu teröristler? Enteresan olan ne biliyor musunuz, Kürtler. Nasıl oluyor da bunlar Kürtler oluyor. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. El Bab'dan DEAŞ'ı çıkaran biziz. Dünyada böyle mücadele veren 2. ülke yok. Bunun aksini iddia edebilir misiniz dedim. 

Son 4'lü zirvede İngiltere, Fransa ve Almanya ile de bunları konuştuk. Kendilerine açık açık söyledim. Suriye halkı, 'Teşekkür ederiz, siz çıkabilirsiniz' demedikten sonra biz oradan çıkmayacağız.

Libya ile imzalanan tarihi mutabakat

Türkiye Libya ile mutabakat metni hazırladı. Yunanistan'ın sınırlarının daraltılmasına yönelik anlaşma Meclis'imizden geçti. Ben de imzaladım. Böylece şimdi Birleşmiş Milletler'e gönderildi. Böylece, inşallah hem askeri güvenlik hem de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasıyla ilgili adımları atmış oluyoruz.

Tabii burada oyun bozuldu. Hangi ülkelerin oyunlarının bozulduğunu sizler de biliyorsunuz. Bu oyunlar bozulurken, bir tarafta da Yunanistan, Güney Kıbrıs, zaman zaman İsrail... Bunlar da bir araya geliyorlar. Skandal hareket de yaptılar. Tuttu Libya Büyükelçisini sınır dışı etti. Peki ne oldu, ne kazandın? Şu anda biz Libya'daki kararlı duruşumuzu devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.
Şimdi Libya ile Türkiye arasında hamdolsun gayet ilginç, gayet güzel bir hat inşa edildi. Ve bu hat üzerinde çevresinde münhasır ekonomik bölge diye ifade ettiğimiz o bölgede, bizim geçmişten bu güne garantör ülke olarak haklarımız var. 

Şehir Üniversitesi meselesi

Son dönemlerde İstanbul'da Şehir Üniversitesi meselesi ortaya çıkardılar. Ve bu Şehir Üniversitesi meselesinin özellikle siyasi ayağında bizim olduğumuzu, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğu söyleniyor. Şunu çok açık ve net söylemek durumundayım: Her şeyden önce Şehir Üniversitesi tahsisini başbakanlık dönemimde yapan benim.

Tahsisini yapan ben olduğuma göre, daha sonra malum zat başbakan olunca, bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyete dönüştürmüştür.

Türkiye'de hiçbir üniversiteye tapu ile mülkiyet devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyorlar değil mi? Öksüz yetimin hakkının kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle Özelleştirme Yüksek Kurulunun Başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor. Peki yanında kim var? O da bir başka isim, Sayın Babacan var. Başka kim var? Mehmet Şimşek var. Başka kim var, Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü? Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Ben bunu niye anlatıyorum, kim ne olduğunu yaptıklarını öğrenin diye. Ve bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bank'tan bunlar kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası bunlara ciddi bir kredi veriyor. Fakat ödeme planlarında maalesef bunlar Halk Bankası'na ödemelerini yapmıyorlar.

Tabii ödemelerini yapmayınca Halk Bankası da kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Şu anda Halk Bankası'na olan borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Pamukkale'de dehşet veren olay! Ev arkadaşlarının boğazlarını keserek öldürdü
Foto Galeri Pamukkale'de dehşet veren olay! Ev arkadaşlarının boğazlarını keserek öldürdü Galeriye Gözat