BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Şükür'e tokat gibi yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da gazetecilere Hakan Şükür'ün istifasına ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Şükür'ın AK Parti'den istifasına ilişkin ilk kez konuştu.

Hakan Şükür'ün yaptığı açıklayı 'doğru bulmuyorum' diye eleştiren Erdoğan, Şükür'e 'milletvekilliğinden istifa et' çağrısı yaptı.

"Partiye karşı bu tür açıklamaları kendisinden veya bir başkasından dilemezdim. Yapmasını doğru bulmuyorum" diyen Erdoğan, gazetecilerin "Üzüldünüz mü?" sorusuna "Niye üzüleyim" yanıtını verdi.

O KADAR DÜRÜSTSE...

Erdoğan şunları söyledi:

'Böyle bir şeyi beklediğimi söylemem yanlış olur. Beklemem. Çünkü böyle bir şeyi kendisine de yakıştıramadım. Bilirsiniz her söz sahibinindir, her söz sahibini bağlar. Bu süreç içerisinde parti genel başkanının takındığı genel tavır ortadadır. Ama böyle bir tavrı takınmış bir genel başkana, partiye karşı bu tür açıklamaları kendisinden veya bir başkasından bilemem yapmış olmasını yadırgadım doğru bulmuyorum. Niye üzüleyim.

Gönül şunu arzu ederdi: Bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o parti ile birlikte hareket eder. Ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz. Eğer dürüstse o zaman parlamentodan ayrılır, milletvekilliğinden ayrılır. Çünkü bağımsız olarak bu parlamentoya gelmiş birisi değilsin. Olması gereken bunu gerektirir. Ahlaklı olmak bunu gerektirir, ama tabi bu herkese nasip olan bir şey değil.''

hakan-şükür-istifa-etti.jpgHAKAN ŞÜKÜR İSTİFA ETTİ

Hakan Şükür, AK PARTİ'den istifa etti Ankara çalkalandı. Şükür'ün AKP'den istifa mektubu da olay. Zira istifadan çok Cemaat manifestosu gibi.
İSTİFANIN TAM METNİ TIKLAYIN