BIST 10.345
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.463,44
HABER /  DÜNYA

Dershane tartışmalarının ardından operasyonu...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dershane tartışmalarının ardından bu operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, “Bu olayla il...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dershane tartışmalarının ardından bu operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, “Bu olayla ilgili olarak birtakım komplo teorileri gibi görülebilecek şeyler söylemek istemem. Bazı sezgilerimiz var ama temellendirmeden söylemem doğru olmaz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Avcı, ‘Aralık sonunda dershanelerle ilgili kararı meclise ileteceğinizi belirtmiştiniz? Bu konuda alınan yeni kararlar var mı sonuç ne olacak?’ şeklindeki bir soruya, “Bu konuda ilan ettiğimiz tarih devam ediyor. Önceden söylediğimiz gibi dershaneler ile kapsamlı bir envanter çalışması yapacağımızı belirtmiştik. Bu konudaki çalışmalarımız devam ederek sürüyor” karşılığını verdi.
Bir gazetecinin, "Dershane tartışmalarının ardından bu operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Bakan Avcı, şöyle cevap verdi:
"Bu olayla ilgili olarak birtakım komplo teorileri gibi görülebilecek şeyler söylemek istemem. Bazı sezgilerimiz var ama bunları temellendirmeden net bulgular gibi söylemem doğru olmaz. Antalya’da orta öğretime geçiş konusunda milli eğitim müdürleri ile yaptığımız toplantıda, ’Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili pek çok haber duyacaksınız’ dedim. Aynı zamanda dershanelerde okuduğu için Nobel ödülü almış bilim adamı haberlerini de görebileceğimizi söylemiştim. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili haberlerde ciddi artış var, bu bize anlamlı geliyor. Şimdilik bu kadar söyleyeyim."
(İHA)