BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.429,71
HABER /  DÜNYA

Minik Hatice’nin ağlatan hikayesi

Niğde’de 1.5 yaşında havuza düşen 3 yaşındaki Hatice’nin babası Ramazan Bayhan, "Kızım, olaydan sonra yürüme, görme ve duyma fonksiyonların...

Abone ol

Niğde’de 1.5 yaşında havuza düşen 3 yaşındaki Hatice’nin babası Ramazan Bayhan, "Kızım, olaydan sonra yürüme, görme ve duyma fonksiyonlarını kaybetti. Kızımın hastalandığını fark edebilmemiz için hasta üstü monitör almamız lazım. Asgari ücretle çalıştığım için hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.
Niğde’nin Aşağı Kayabaşı Mahallesi’nde yaşayan Ramazan Bayhan, 1.5 yıl önce kızı Hatice’nin parkta oynadığı sırada havuza düştüğünü, bu olaydan sonra yürüme, duyma ve görme fonksiyonlarını yitirdiğini söyledi. Ramazan Bayhan, kızının 1.5 yıl boyunca hastanede yattığını anlatarak, "Kızım iki haftadır evde ve ona bakmaya çalışıyoruz. Kızım rahatsızlandığında bize söyleyemiyor, biz de bunu anlayamıyoruz. Kızımın hastalandığını anlayabilmemiz için doktorlar hasta üstü monitör almamız gerektiğini ve bu monitörden kızımın kalp atışlarına bakarak rahatsızlandığını anlayabileceğimizi söyledi" diye konuştu.
Ramazan Bayhan, hasta üstü monitörün fiyatının 4 ile 10 bin TL arasında değiştiğini ve kendisinin asgari ücretle çalıştığını söyleyerek, "Bu cihazı devlet karşılamıyor. Benim de gücüm cihazı almaya yetmiyor. Devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Bu cihaz çocuğum için önemli bir cihaz. Bu cihaz çocuğumun kalp atış değerlerini gösteriyor. Kızımın kalp değerleri devamlı düşüyor ve yükseliyor. Makine olmadığı için bu değerleri göremiyoruz. Hastaneye götürdüğümüzde çok sıkışık oluyor ve yoğun bakım ünitesine alıyorlar” dedi.
Ramazan Bayhan, "Kızım Hatice annesiyle birlikte parkta oynarken bir anda gözden kayboldu. Annesi uzun süre aradıktan sonra havuzun içinde buldu. Ambulans ile hastaneye gittiğimde çocuğum ölüydü. Doktorların 40 dakika kalp masajından sonra kalbi tekrar canlandırıldı. O günden bu yana 1,5 yıl geçti. 1,5 yıldır hastanede yatıyordu. 2 haftadır evimde bakıyorum” diye konuştu.
Anne Dilek Bayhan ise hayırseverlerden yardım isteyerek, “Bir kızım epilepsi hastası. Diğer kızım havuza düştü, yüzde yüz özürlü. Büyüklerimizden yardım talep ediyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Midesinde hortum takılı. Mama ile besliyorum. Günde 25 tane ilaç alıyor. Gözleri görmüyor, duymuyor, konuşamıyor ve yürüyemiyor” ifadelerini kaydetti.
(İHA)