BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  DÜNYA

Kocaeli-İstanbul arası artık 22 dakika

Kocaeli-İstanbul arasında deniz uçakları ile gerçekleştirilecek uçuşlar için hazırlıklar tamamlandı. Kocaeli-Haliç arasında 2 Ocak’ta başlay...

Abone ol

Kocaeli-İstanbul arasında deniz uçakları ile gerçekleştirilecek uçuşlar için hazırlıklar tamamlandı. Kocaeli-Haliç arasında 2 Ocak’ta başlayacak tarifeli seferlerin biletleri 18 Aralık’ta satışa sunulacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Seabird Havayolları’nın ortak çalışması ile Kocaeli-Haliç arasında deniz uçakları ile gerçekleştirilecek uçuşlar için Sekapark’ta tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat, Seabird Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan ve firma yetkilileri katıldı. Toplantıda, sanayinin kalbi olan Kocaeli’deki hem sanayici hem de Kocaeli halkının İstanbul’a ulaşmasını kolaylaştıracak uçuşlar için altyapı çalışmaları tamamlandığı bilgisi verildi. 2 Ocak’ta Sekapark içerisinde bir deniz terminalinden kalkarak Haliç’e inecek deniz uçakları için ilk biletler 18 Aralık’tan itibaren satışa sunulacak.
Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Danışmanı Ömer Polat, “Türkiye’de ilk defa denizden kalkan ve denize inen hava uçağıyla İzmit Körfezi’nin hava denetimleri konusunda ilk projeyi başlattığımızda aynı zamanda sivil havacılığın Türkiye’de yaygınlaşması konusunda çok ciddi adımların atılmasına vesile olduk” diye konuştu.
Toplantıda söz alan Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, “Kocaeli - Haliç uçuşları Türk havacılığı ve deniz-kara entegre hava ulaşımında, Bursa-Haliç projesinden sonra önemli bir diğer model olacaktır. Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun davetiyle İzmit’e uçtuk. Demo seferimizi yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz-hava taşımacılığına önem veren bir belediye ve onların bize vermiş olduğu altyapı desteği ile çalışmalarımızı tamamladık’’ dedi.
Öte yandan, 2 Ocak’ta gerçekleştirilecek ilk uçuşlar için biletler 97 liradan başlayacak fiyatlarla 18 Aralık’ta satışa sunulacak.
(İHA)