BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

Ukrayna’da muhalefeti sinirlendiren görüşme

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna ile Rusya arasındaki "stratejik ortaklığın" güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. <br/>Baş...

Abone ol

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna ile Rusya arasındaki "stratejik ortaklığın" güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Başkent Kiev’de AB yanlısı muhalefetin sokak protestoları devam ederken Moskova’yı ziyaret eden Yanukoviç, Rus lider Putin ile bir araya geldi.
Yanukoviç, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bugünkü görüşme, bir ölçüde, stratejik bir görüşme. Stratejik ortaklığımıza son vermeyip, geliştirmeye devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Başbakan Mykola Azarov devlet televizyonu Inter TV’de hafta sonu yaptığı konuşmada, Yanukoviç’in ziyareti sırasında her iki ülkenin ticari ilişkilerin gidişatına ilişkin bir yol haritası belirleyeceğini ifade etmişti. Yanukoviç ise, ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada, sadece ülkenin en büyük ticaret ortağı Rusya ile ticari ilişkileri güçlendirecek ekonomik anlaşmalara imza atacağını söyledi.

BASINA KAPALI GÖRÜŞTÜLER
Bu arada Ukrayna muhalefetinin lideri Vitali Kliçko iki ülke arasında bir anlaşma imzalanması durumunda protestoların artacağı uyarısında bulundu. AB ile Ortaklık Anlaşması’nı askıya alan Ukrayna, iflastan kurtulmak için mali yardıma ve aynı zamanda Rusya’dan temin edilen doğalgaz için de fiyat indirimine ihtiyaç duyuyor.
Basına kapalı gerçekleşen Yanukoviç-Putin görüşmesinin gündeminde Rusya’nın, Ukrayna’nın da yer almasını istediği eski Sovyetler Birliği ülkeleri arasındaki gümrük birliği anlaşması bulunmuyor. Liderlerin sadece Rusya’nın Ukrayna’ya vereceği mali yardım üzerinde görüşeceği bildiriliyor.
(İHA)