BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.435,10
HABER /  DÜNYA

Tam 115 eserin açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’ya yapılan 115 eserin resmi açılışını kurdele keserek yaptı. <br/>Büyükşehir Belediyesi tarafından yapt...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’ya yapılan 115 eserin resmi açılışını kurdele keserek yaptı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 10 bin kişilik spor ve kongre merkezinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şeb-i Arus’a gelirken yine elimiz boş gelmedik” diyerek yeni yatırımların da müjdesini verdi.
Spor ve kongre merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Erdoğan, “Konya’ya böyle bir kapalı spor salonu gecikmeli de olsa yapıldı, buna hamd ediyorum. İnşallah bundan sonra zaman zaman Şeb-i Arus törenlerini burada da yaparız. Çünkü öbür taraf (Mevlana Kültür Merkezi) bana göre ufak geliyor. Her halde arada sırada burada yapılabilir. Çok daha da muhteşem ve ihtişamlı olur diye düşünüyorum. Biraz önce Dışişleri Bakanımız Ahmet Bey’e de bunu söyledim” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 151 milyon liralık yatırımı tamamlayarak Konya’ya kazandırdığını, Konya ve ilçelerine bakanlıkların ve yerel yönetimlerin yaptığı toplamda 658 milyon liralık hizmet, eser ve yatırımın resmi açılışını kurdele keserek yapacaklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Konya’ya 11 yılda 18,5 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı.
Konya Şehir Hastanesi’nin müjdesini veren Başbakan Erdoğan, “3 ayrı hastaneden oluşan ama bir bütünlüğü de arz eden 840 yataklı Şehir Hastanesine en kısa zamanda başlıyoruz ve bu hizmet Konya’nın bütün sağlık noktasında ihtiyacını görecek ve Konyalı artık Konya dışına gitmeye mahkum olmayacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın şehir merkezindeki alanında bu hizmet gerçekleştirilecek” dedi.
Konya Çevre Yolu Projesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, Konya Ovası Projesi’nin planlanan takvim çerçevesinde ilerlediğini kaydeden Başbakan, Konya’yı Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile İstanbul’a bağlayacaklarını bildirdi. Erdoğan, “Konya’yı bir yerde de İstanbul’a bağlayacağız. Eskişehir-İstanbul raylı sistem bu yılsonu itibariyle veya Ocak ayında bitecek. Bittiği anda bir defa Konya’dan İstanbul’a kadar YHT ile gitmek gerçekleşecek. Bursa, İzmir, Edirne, Sivas hatları bittiğinde Konya kadim başkentlerimizde büyükşehirlerle hızlı tren aracılığıyla kucaklaşmış olacak” diye konuştu.

YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASI
30 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni Büyükşehir Yasası ile büyükşehir belediyelerinin en ücra köşedeki köye bile hizmet götüreceğini anımsatan Başbakan Erdoğan, “İlçe belediyelerinin ulaşamadığı yerlere büyükşehir belediyesi ulaşacak. Sadece merkez ilçelerden Konya büyükşehir oluşuyordu ama şimdi mülki sınırlar neyse hepsinden Konya Büyükşehir Belediyesi sorumlu. İmar bütünlüğü noktasında nazım imar planları büyükşehirden çıkacak. İlçe belediyeleri sadece binlik uygulama planlarını yapacak. Konya’nın su ve kanalizasyon idaresi en ücra köşede benim köylü vatandaşımızı artık fosseptik çukurlarından kurtaracak, modern şehirlere kavuşturacak ve bu bir hizmet bütünleşmesidir aynı zamanda. Konya büyükşehir’in ödeneği de bu vesileyse artacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız tecrübesiyle, becerisiyle, hizmet anlayışımızla Konya’yı çok daha ileri taşıyacak” şeklinde konuştu.
Yeni düzenlemenin hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine giden CHP’yi eleştirdi. Erdoğan, “Biliyorsunuz ana muhalefet bu kanunu da aldı Anayasa Mahkemesine götürdü dedi ki, böyle bir büyükşehir yasası olmaz dedi. Konya’nın en ücra yerine büyükşehir nasıl hizmet verecek olur mu böyle şey dedi. Antalya’da mesela, Antalya Büyükşehir Gazipaşa’ya nasıl hizmet verecek dedi, bunları söyledi. Fakat Anayasa Mahkemesi reddetti, hak yerini buldu. Şimdi bunların hangi yüzle gelip de biz bu büyükşehiri daha iyi yönetiriz diyecekler. Hani olmazdı, Büyükşehir Belediyesi anlayışı yanlıştı. Şimdi hangi yüzle geleceksiniz. İnanıyorum ki, benim halkım, benim Konyalı kardeşim bunlara 30 Mart’ta gereken dersi, gereken cevabı verecektir. Ben yine inanıyorum ki, 30 Mart bir milat olacak. 30 büyükşehir ne demek biliyormusunuz, Türkiye’nin yüzde 75’i demek. Yani nüfusumuzun yüzde 75 büyükşehir’de yaşıyor. Onun için çok çalışacağız ve nasıl olsa Konya yüzde 70’lere kadar ulaştı bu bize yeter demeyeceğiz. Yetmez, bu oranı daha da öne alacağız. Niye Konya Türkiye genelinde AK Parti oylarında bir numara olmasın, en yüksek oy oranına sahip olmasın. Bunu Konya’dan ve Konyalı kardeşlerimizden bekleriz. Kapı kapı dolaşacağız. Durmak yok yola devam” diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Valisi Muammer Erol ile belediye başkanları ve partililerin katıldığı törenin açılışına ilk olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Erdoğan’ın talimatı üzerine içerisinde bulundukları kapalı salonun Konya’ya kazandırıldığını söyledi. Akyürek, “Temelini Dışişleri Bakanımız atmıştı. 8 ayda böyle bir eser tamamlandı. Türkiye’nin en modern hayvan pazarının açılışını yapıyoruz aynı zamanda. Spor salonları, köprülü kavşaklar, asfalt plentlerini ve daha nice eserlerin açılışını yapıyoruz. Bu eserlerin altında hükümetimizin imzası olması nedeniyle Başbakanımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Valisi Muammer Erol da konuşmasında, Başbakan Erdoğan’ı hizmet anlayışını örnek aldıklarını ifade ederek, “Kamu görevlileri ve Konyalılar çok iyi biliyor ve görüyoruz ki, bu hizmetlerin gerçekleşmesinde en önemli unsur hizmet anlayışınız. İtiraf edelim ki, örnek aldığımız ve yetişemediğimiz gayret ve çabalarınızdır” diye konuştu.
Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ise, her yıl Hz. Mevlana’yı anma törenlerinin beraberinde hizmet bereketini de getirdiğini söyledi. Bakan Davutoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Konya ile ilgili hiçbir ihtiyaca kayıtsız kalmayarak destek verdiğini belirtip teşekkür etti.
Konuşmaların ardından 10 bin kişilik spor ve kongre merkezinin de içinde yer aldığı 115 eserin resmi açılışı Başbakan Erdoğan ve beraberindekilerin kurdele kesimiyle yapıldı.
(İHA)