BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.435,46
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’a sevgi seli

Şeb-i Arus Törenleri ve çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. ...

Abone ol

Şeb-i Arus Törenleri ve çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 10 bin kişilik spor ve kongre merkezinin de aralarında bulunduğu yatırımların açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Açılışın ardından Başbakanlığa ait otobüsle Mevlana Müzesi güzergahından geçen Başbakan Erdoğan’ın içinde bulunduğu otobüsün önü sık sık vatandaşlar tarafından kesildi. Kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara ve çocuklara atkı ve satranç takımı dağıtan Erdoğan, kendisiyle konuşmak isteyen Hasan Hüseyin Işık isimli gencin bu isteğini de geri çevirmedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle yardım isteyen Işık’a kartını vererek yardım edeceğini söyledi. Başbakan ile Işık arasındaki konuşmanın ardından Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgisi altında katılacağı bir dizi toplantı için Dedeman Otel’e gitti.

ENGELLİ GENÇ BAŞBAKAN’I TABELAYLA BEKLEDİ
Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mevlana Müzesi’ne koltuk değnekleriyle gelen yürüme ve konuşma engelli Duran Çevik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya yaptırdığı tabelayla geldi. Üzerinde, “Selamün Aleyküm Başbakanım. Nasılsın, iyi misin? Durmak Yok, Yola Devam” yazılı tabelayla gelen Duran Çevik, Başbakan’ı çok sevdiğini, onunla konuşmak istediğini söyledi. Başbakan’la görüşmesi halinde kendisine onu çok sevdiğini söylemek istediğini ifade eden Çevik, Başbakan’a “Durmak yok, yola devam” demek istediğini de sözlerine ekledi.
Öte yandan, Şeb-i Arus Törenleri kapsamında Mevlana Müzesi’ne yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi akın etti. Bazı ziyaretçiler Hz. Mevlana’nın sandukası başında dua ederken, bazıları da müze girişinde mum yaktı.
(İHA)