BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan HDP'li o iki isme tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlıktan istifa eden iki HDP'li vekilin kendisi hakkındaki sözlerine cevap verdi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li bakanların istifasına ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik suçlamalar çok ağır ve çirkin ithamlar. Acaba bunların önüne metin nereden geldi?' dedi.
 
HDP'li bakanların istifasını Kanal 7'deki programda değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifalarının kendi takdirleri olduğunu söyledi. Bu isimlerin hükümette kalmaya mecbur olmadıklarını; ancak istifa sonrası yaptığı açıklamalarda çok çirkin ifadeler bulunduğunu ifade eden Erdoğan, basın toplantısındaki "AK Parti'nin Saray'dan talimatla savaş konsepti yürütüyor" ve darbe iddialarını ise yakışıksız ve zavallılık olarak niteledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları;

“Bugün bu aldığımız haber manidardır. İstifa ettiler, kendi takdirleridir, edebilirler. Kalmaya mecbur da değiller. Fakat burada Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik yakıştırmaları, suçlamaları bunlar tabii çok çok gerçekten ağır ithamlar ve çirkin ithamlar. Öncelikle bu tür ifadeleri Sayın Başbakan'a kullanmadılar veya Bakanlar Kurulu'nda bunları kullanmadılar. Benim merakımı mucip olan şey şudur; 'Acaba bunların önüne metin nereden geldi' ve o gelen metin, burada okunmak suretiyle kalkıp Saray'ı veya Cumhurbaşkanlığı makamını lekelemeye çalışıyorlar. Burada gerçekten çok çirkin ifadeler var.

Mesela bunlardan bir tanesi, 'Saray ve talimatlandırdığı AK Parti'nin tüm kamuoyunun gözleri önünde bir savaş ve darbe konsepti yürürlüğe konmuştur. Saray tarafından tekmelenen çözüm masası seçim sonrası tamamen devrilmiş, olağanüstü sıkı yönetim günlerini bile aratan savaş konsepti ortaya konmuştur'. Şimdi burada şecaat arz ederken sirkatin söylüyorlar.

REJİM DEĞİŞMİŞTİR İDDİALARI ÜZERİNE

Bunlar ne zavallı insan . Çok enteresan. Fiili olarak bizim buradaki ifademizin kastı nedir? İlk defa halk tarafından bu ülkede cumhurbaşkanı seçiliyor. Yani bununla halkın kendi başkanını, cumhurun başkanını seçmesi olayıdır. Şimdi buradan anayasal bir düzenlemeyle Başkanlık sistemine geçilmesinin, ifade edilmesinin anormal ne yanı var? Ben bunları zaten çok açık ve net olarak söyledim. Bunu bile bir darbe konsepti olarak görüyor. Mesela bir başka tespitten daha bahsediyor yine. 'Devrilen çözüm ve koalisyon masalarının sorumluluğu tüm halklarımız tarafından bilinmesine rağmen HDP ve diğer muhalefet partilerine fatura edilmiştir'. Bundan daha kabul görecek bir tespit olmaz ki. Zaten bu işin baş aktörü sizsiniz ve sizler kendinize gelen tekliflere sıcak bakmadınız, olumlu bakmadınız.

YENİ ATANAN BAKANLAR KİMLER? TIKLA 

HÜKÜMET KURMA SÜRECİ

Öncelikle bu zatların malum bakan olması aslında bir geçici seçim hükümetinin kurulmasına zemin hazırlayan süreç ki malum hükümet kurma görevini en fazla milletvekiline sahip olan AK Parti Genel Başkanı Sayın Davutoğlu'na vermiştim. Gerek ana muhalefet, gerek diğer muhalefet partileriyle ilk turda görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerden sonra, uzun süren görüşmelerden sonra tabii hükümet kurulamayınca malum 45 günlük süre sebebiyle, 5 gün kala bana görevini iade etti.

Bana görevini iade ettikten sonra tabii ben o 5 günlük süre içerisinde de dolayısıyla ikinci bir hükümet kurma görevini vermedim. Zira yaklaşım tarzları zaten belli. Görüşmeler yapılmış ve bu görüşmelerde anlaşamadıklarına göre böyle yeni bir süreci başlatmanın da bize ciddi bir zaman kaybı olacağını düşünerek bu adımı attık.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ YIKAN ONLARDIR"

Çözüm sürecini başlatan mensubu oldukları parti değil. Tam aksine Çözüm Süreci'ni yıkan onlardır. Burada çok açık ve net bir şeyi ifade etmek isterim. Şu anda arkasına aldıkları terör örgütüyle birlikte ayakta kalmaya çalışanlar da bunlar. Arkalarında zaten bu terör örgütü olmamış olsa bunlar buraya kadar gelemezler. Ama terör örgütünden aldıkları destekle, gördüğümüz, gördüğünüz gibi ayakta durmaya çalışıyorlar. Şimdi ülkemizin özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde bunca olaylar yaşanıyor. Tüm bu yaşanan olaylarda mayınlamalar kimler tarafından yapılıyor? Bölücü terör örgütü tarafından yapılıyor. Bunu artık herkes biliyor. İki, bütün bu hendekler kazılıyor. Cizre'de, Silopi'de, şurada burada. Dikkat edin bunlar HDP'li belediyeler tarafından kazılıyor. İş makineleri onlara ait. Kendi iş makinesi yoksa bakıyorsunuz hizmet alımı suretiyle işmakineleri kiralıyorlar, bunlarla yapıyorlar."