BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.441,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş istifa eden HDP'lileri bombaladı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, istifa eden iki bakanın Bakanlar Kurulu ile ilgili açıklamalarının doğru olmadığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, HDP'li iki bakanın istifaları sonrası yapılan açıklamaların doğru olmadığını söyledi. Bu iki ismin düzenledikleri basın toplantısındaki hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan ile ilgili ifadelerinin son derece yakışıksız olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu isimlerin ifade ettiği gibi Bakanlar Kurulu'nda kesinlikle herhangi bir tartışmanın yaşanmadığını söyledi. Kurtulmu, istifa eden bakanlar yerine önümüzdeki saatlerde iki yeni ismin atamasının yapılacağını açıkladı.

Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Bakanlar Kurulu'nda seçim güvenliğinin ele alındığını ve bu konuda İçişleri Bakanı Selami Altınok'un geniş çaplı bir sunum yaptığını ifade eden Kurtulmuş, alınan önlemler sayesinde Türkiye'nin güvenli biçimde sandığa giderek, demokrasi açısından önemli bir adım atılacağını söyledi.

HDP'li Bakanlar Müslüm Doğan ve Ali Haydar Koca'nın istifalarını da değerlendiren Kurtulmuş, her iki ismin toplantının başında istifalara ilişkin bilgilendirmeyi yaptığını ve Başbakan'ın da istifaları kabul ettiğini ifade etti. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Şu anda Türkiye kamuoyunun da bildiği bir gelişme yaşadık. Anayasal bir zorunluluk olarak kurulan seçim hükümetinde HDP kontejanından iki değerli bakan arkadaşımız istifa etmiştir. İstifa kararlarını toplantının başında Sayın Başbakan'a ifade etmişlerdir. Medeni biçimde, kısa bir gereçekçelendirmeyle istifalarını sunmuşlardır. Sayın Başbakan ise yine son derece açık yüreklilikle bakanların gerekçelerine katılmadığını ifade etmiştir.

"HÜKÜMET BOZULMUŞ DEĞİLDİR"

Bugün Türkiye'de bir koalisyon hükümeti bozulmuş değildir. Anayasal bir zorunluluk olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Sayın Cumhurbaşkan'nın görevlendirilmesiyle Sayın Başbakan'ın liderliğinde kurulmuştur. Bu iki bakan kendi iradeleriyle, bakanlık teklifini kabul etmiş yine kendi iradeleriyle ayrılmışlardır. Burada söylediğim gibi sanki hükümet bozulmuş gibi bir algı oluşmuş istemiyoruz. Sayın Başbakanımız en kısa sürede iki bağımsız bakanı bu arkadaşlarımızın yerine atayacaktır. Arkasından da görevlendirme yapılacak ve iki bağımsız arkadaşımız görevine başlayacaktır.

Bir kere daha altını çiziyorum. Bu hükümet anayasal zorunluluk için kurulmuş bir hükümettir. Bunun iki gerekçesi vardır. Birincisi kamu düzenini sağlamak ikincisi de ülkeyi seçime götürmektir. Bu iki temel vazifesi budur ve bu hükümet hiçbir yönetim boşluğu bırakmadan ülkeyi seçime götürecektir.

"ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ"

Bu değerli bakan arkadaşlarımız bireysel tercihleriyle hükümetten ayrıldılar. Ayrıldıktan sonra içeride konuşulmamış konuları içeren siyasal dozu son derece yüksek bir basın açıklaması yaptılar. Anlaşılıyor ki bu arkadaşlarımız bu basın açıklamasını bir yerlerden gelen talimatlarla yaptılar.

Dolayısıyla bu basın açıklamasında ortaya konulan fikirlerin hiçbir şekilde içeride yansıttıkları fikirlerle bir ilgisi olmadığını ifade etmek isterim. Ayrıca bu basın açıklamasında hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız hakkında ortaya koymuş oldukları fikirlerin hiçbirini kabul etmek mümkün değildir. Bu sözlerin tamamını yakışıksız, eleştiri dozunun üstünde, yersiz bulduğumuzu ifade ediyoruz ve şiddetle kınıyoruz, şiddetle reddediyoruz.

CİZRE İDDİALARINA YALANLAMA

Sayın bakan arkadaşlarımızın söyledikleri ne bu bakanlar kurulunda ne de öncesinde ifade edilmiştir. Cizre ile ilgili söyledikleri mesele de şudur: O arkadaşlarımız tüm bakanların yetkileri ve aynı sorumluluklara sahip kişilerdir. Benim yetki sorumluluğum neyse onların da sorumluluğu aynıdır. Bir yere sivillerin girmesi yasaksa onların da girmesi yasaktır.

İfade ettiğim gibi bu seçim hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin 67. hükümeti olarak ülkeyi sakin biçimde ülkeyi seçime götürecektir. En ufak bir boşluk yaşanmayacaktır. Önümüzdeki saatlerde iki yeni isim atanarak hükümetimiz yoluna devam edecektir."