BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Bahçeli'ye Türkeş cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'den aday gösterilen Tuğrul Türkeş için ilk kez konuştu. Erdoğan, Bahçeli'nin Türkeş açıklamasının ise şık olmadığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'den istifa eden ve seçim hükümetinde yer alan Tuğrul Türkeş hakkında ilk kez konuştu. Türkeş'in babası merhum Alparslan Türkeş'in vasiyetini yerine getirdiğine ilişkin sözlerini hatırlatan Erdoğan, Bahçeli'nin Türkeş ile ilgili açıklamalarının ise şık olmadığını söyledi.

Erdoğan, 7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurma çalışmalarını değerlendirdi, Davutoğlu'nun görevi iade etmesinin ardından, fazla zaman kaybına neden olmamak için seçim kararı aldıklarını söyledi. Kanal 7'deki programda istifa eden HDP'li isimler ile MHP'den Tuğrul Türkeş'e teklif götürüldüğünü ifade eden Erdoğan, "Sağolsun Türkeş görevi kabul etti" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ ŞIK OLMADI

"Zaten MHP, böyle bir şeye hiç yaklaşmadı (koalisyon çalışmaları). Olumlu hiç bakmadı. Dedi ki 'Bana milletim ana muhalefet partisi olma görevini verdi. Dolayısıyla ben o görevdeyim', kabul etmedi. CHP'nin, ana muhalefetin yaklaşımına bakıyorsunuz, o yaklaşımda da yine çok garip şeyler istendi. Bundan dolayı tabii şu andaki hükümet, özellikle Sayın Başbakan buna da olumlu bakmadı. HDP ile zaten yaptıkları görüşme o süreci bir tamamlama noktasındaydı.

Bakın seçim hükümetine neden dahil olduğunuzu defalarca ifade ettim. Neden oraya katıldınız? Sizi kimse zorlamadı. Diğer iki parti katılmayacağını bildirdi ama buna rağmen bir tanesinin içinden Sayın Türkeş çıktı, 'Bana milletim bir görev verdi. Ben milletimin vekiliyim ve ben bu ülkede hükümet krizine neden olmam. Bana böyle bir teklif geldi, ben babamdan da bunun yaşayarak tavsiyesini aldım ve bu tavsiyenin gereğini şimdi de evladı olarak yerine getiriyorum' dedi. Sağ olsun o hükümete katıldı. Düşünün anında partisinin onun hakkında aldığı kararlar da belli vegenel başkanının söylediği ne? 'Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı olsun'. Böyle bir ifade şık düşer mi? Bir defa burada 'Bu ülkeye hayırlı olsun' der siyasetçi ama bunu diyememiştir."