BIST 9.537
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,04
HABER /  GÜNCEL

Kritik başvurulara YSK'dan cevap geldi

Yüksek Seçim Kurulu, sandıkların birleştirilmesi için yapılan başvuruları bayram sonrası değerlendireceklerini açıkladı.

Abone ol
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, terör olayları nedeniyle İlçe Seçim Kurullarından gelen sandıkların birleştirilmesine ilişkin taleplerin bekletildiğini, Kurban Bayramından sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından taleplerin değerlendirileceğini bildirdi.
 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, terör  olayları nedeniyle İlçe Seçim Kurullarından gelen, sandıkların birleştirilmesine  ilişkin taleplerin bekletildiğini, Kurban Bayramından sonra YSK tarafından  taleplerin değerlendirileceğini bildirdi. 
 
Güven, yazılı açıklamasında, bazı yazılı ve görsel medyada 1 Kasım  2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanılacak  sandıkların taşınmasına, il ve ilçe seçim kurulları ile valiliklerce karar  verildiği şeklinde haberlerin yer aldığını belirtti. 
 
Anayasanın 79. maddesine göre seçimlerin başlamasından bitimine kadar,  seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve  yaptırma görevinin YSK'ya ait olduğunu ifade eden Güven, "Yüksek Seçim  Kurulumuzca terör olayları nedeniyle İlçe Seçim Kurullarımızdan gelen; vatandaşlarımız, sandık kurullarımız ve sandığın güvenliği gerekçesiyle, hangi  nedenle hangi mahallede sandığın birleştirilmesi gerektiğine ilişkin gerekçeli  talepler bekletilmekte olup, Kurban Bayramından sonra Yüksek Seçim Kurulu  tarafından değerlendirilecektir" açıklamasında bulundu.