BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.489,02
HABER /  DÜNYA

PKK, Hüda Par üyesinin evini taradı!

Evinin bulunduğu caddeye hendek kazmak isteyen terör örgütü PKK yandaşlarını engellemeye çalışan Ahmet Uysal'ın evi kurşunlandı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Şırnak kent merkezinde terör örgütü yandaşı bir grup, gece saatlerinde Uysal'ın evinin bulunduğu caddeye hendek kazıp, yolu trafiğe kapatmak istedi. Grubu engellemeye çalışan Uysal, bir süre sonra evine döndü. 

Ahmet Uysal'ın evine daha sonra uzun namlulu silahla ateş açıldı. Uysal, terör örgütü yandaşlarına tabancayla karşılık verdi. 

Ölen ya da yaralanan olmadığı olayın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için polis çalışma başlattı. 

Hür Dava Partisi üyesi Ahmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazılan hendekler nedeniyle vatandaşın adeta evinde hapsedildiğini söyledi. 

Uysal, evinin önünde gece yaşananlarla ilgili şunları, ifade etti: 

"PKK'lı bir grup, caddeye hendek kazmak için gece geldi. Onlara buna izin vermeyeceğimi söyledim. Onlar da kimsenin buna engel olmayacağını söylediler. Daha sonra evimi uzun namlulu silahla taradılar. Ben de ruhsatlı tabancamla karşılık verince kısa süreli bir çatışma yaşandı ve karanlıktan da istifade ederek kaçtılar." 

PKK'nın, halka büyük zulüm ettiğini vurgulayan Uysal, teröristlerin bir gün hatasını anlayıp pişmanlık duyacağına inandığını belirtti. 

Uysal, şunları kaydetti: 

"Duamız, Allah'ın bu millete bir uyanış nasip etmesidir. Bu yapılanlar akla ve mantığa aykırıdır. Kadın ve çocuklarının arasına gizlenerek Kürt davasının yürütüldüğü tarihte görülmemiştir. Kadınlar ve çocukları kendilerine canlı kalkan yapmak ve onların ölümüne sebebiyet verip bu ölümlerden siyaset yapmak doğru değildir. Bu da tarihte görülmemiştir."