BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  GÜNCEL

Kerry: Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığı kendi birliklerini korumaya yönelik

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Suriye'de askeri varlığını güçlendirdiği yönündeki haberlerin ardından yaptığı açıklamada, Moskova'nın niyetinin ülke içinde kendi birliklerini korumak olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Rusya'nın Suriye'de askeri varlığını güçlendirmesi, ülke içinde kendi birliklerini korumakla sınırlı görünüyor" dedi.

Suriye'de dört yıldır süren savaşın sona erdirilmesi için ABD'nin Rusya'yla ortak çalışmaya hazır olduğunu belirten Kerry'nin yorumları, Rusya'nın Suriye'deki mevcut askeri varlığına ek olarak iki askeri üs daha inşa ettiği haberlerinin ardından geldi.

Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, savaşa diplomatik çözüm bulunması için yapıcı bir rol üstlenmesi çağrısında bulundu.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi Salı günkü haberinde Rusya'nın Suriye'de, Akdeniz kıyısında askeri varlığını genişlettiğini gösteren yeni uydu görüntüleri paylaşmıştı.

Gazete, Rusya ve İran'ın son aylarda Lazkiye'ye odaklandığı yazdı.

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Kerry, "Şimdilik, ordumuzun ve uzmanların kanısına göre (askeri varlığın) seviyesi ve şekli, temel olarak kendi kuvvetlerini koruma amacını yansıtıyor" dedi.

Associated Press (AP) haber ajansının aktardığına göre ABD Savunma Bakanı Ash Carter da Rusya'nın Suriye'deki askeri amacının ne olduğunu konusunda henüz net bir fikre sahip olmadığın söyledi.

Sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada Carter, Moskova'nın iç savaşa siyasi bir çözüm bulunması için prensipte anlaşmaya varmadığı takdirde görüşmelere devam etme niyetinin de olmadığını kaydetti.