BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan bir dava daha

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci-yazar Erbil Tuşalp’e, manevi tazminat davası açtı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci-yazar Erbil Tuşalp’e, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın’a açılan davayı eleştiren bir yazısı nedeniyle 10 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin, Tuşalp aleyhine Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 10 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı. Avukat Şahin, yazar Tuşalp’in 24 Aralık’taki Birgün Gazetesinde yayınlanan yazısını dava etti.

Şahin, dava dilekçesinde, Tuşalp’in yazısı nedeniyle, Erdoğan’ın "toplumun kin ve nefret duygularına maruz kaldığını" savunarak, Erdoğan’ın, "manevi şahsiyetinde telafisi güç zararlar meydana gelmiştir" dedi. Tuşalp’in dava konusu olan yazısı şöyle:

"Ama hiç kimse meraklanmasın. İstikrar devam ediyor. Başbakan ve adamları istikrarlı bir biçimde saçmalıyor. Ergenlik yaşında ’imam hatipte yaladığı mürekkeple beynine kazınan İslam hukukunu’, ne yaparsa yapsın modern hukukla örtüştüremiyor. İstikrar devam ediyor. Tasalanmayın, Başbakan ve adamları istikrarlı bir biçimde küfretmeyi sürdürüyor.

Telaşlanmayın...Van 100.Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’a destek verenler için suç icat edip, suç duyurusunda bulunuyor. Dışarıda ’memuru olduğu’ Amerika’yı, içeride ’memuru olan’ savcıyı tahrik ediyor...İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylemenin adı ülke yönetmek oluyor...İstikrar devam ediyor. Adam ulusal gelirden büyümeye, enflasyondan bütçeye kadar herşeyi yalanla kuşatıyor. İnanmayın. İstikrar devam ediyor. Öğretmenden yargıca, savcıdan polise, imamdan doktora kadar her kadroyu partisinin malı gibi kullanmaya kalkıyor. Hırslanmayın... Suç ne, ceza ne bilmiyor. Üstelik okumuyor, öğrenmiyor. İmam hatipte 12-13 yaşlarında ’bıngıldağına’ girenlerle yetiniyor."