BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  DÜNYA

Blairın eşi Rumları kızdırdı

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in avukat eşi Cherie Booth Rumlar'ı neden kızdırdı?

Abone ol

İngiliz gazetesi The Independent, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in avukat eşi Cherie Booth’un, KKTC’de bir Rum’a ait bir zeytinlik satın alan İngiliz ailesinin savunmasını üstlenmesinin Rumları kızdırdığını belirterek "Birçok kişi için etik açıdan savunulmayacak olanı savunuyor" diye yazdı.

Gazete Başbakan Blair’in eşi Cherie Booth’un KKTC’de bir Rum’a ait bir zeytinlik satın alarak üzerinde villa ve havuz inşa eden İngiliz David Oram ve eşi Linda hakkında açılan davada rol almasının Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde büyük tepki yarattığını kaydetti.

Gazete, İngiltere Dışişleri Bakanlığının uyarılarına karşın İngilizlerin KKTC’deki gayri menkullere büyük ilgi gösterdiğini, halen 10 bin kadar İngiliz vatandaşının Kuzey Kıbrıs’ta evi olduğunu belirtti.

Bir Rum mahkemesinin Oram ailesi için çıkarttığı villayı yıkma talimatının dikkate alınmaması üzerine Rumların Oram çiftinin İngiltere’deki evine el konulmasını sağlamak için konuyu Londra’daki Yüksek Mahkemeye götürdüklerini yazan gazete, İngiliz mahkemesinin de Rum Mahkeme kararının uygulanması gerektiğini hükmettiğine dikkat çekti.

Bunun üzerine Cherie Booth’un Londra’daki mahkeme kararını temiyize götüren Oram ailesinin avukatlığını üstlendiğini belirten gazete, mülk sorunlarının Kıbrıs’ta en büyük patlamaya yol açabilecek konu olduğunu kaydederek "Rumlar, Tony Blair’in eşinin karışmasını iç işlerine mazur görülemez bir müdahale olarak görüyorlar. Birçok kişi için etik açıdan savunulamayacak olanı savunuyor" yorumunu yaptı.

Rum lideri Tasos Papadopulos’un Cherie Booth’a karşı protestolara öncülük yaptığını yazan gazeteye konuşan Papadopulos’a yakınlığı ile bilinen Kypros Krisostomides de, "Cherie Blair, bir başkasına ait bir mülke yasa dışı bir biçimde giren İngilizleri savunmayı taahhüt ederek İngiliz hükümetinin resmi politikasının kanunsuzluğu desteklemekte olduğu izlemini veriyor. Konu diplomatik açıdan çok hassas" diye konuştu.