BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,85
ALTIN 2.399,87
HABER /  GÜNCEL

RTÜKten bilimsel çalışma

RTÜK, üniversitelerin desteğiyle televizyonun etkileri konulu araştırmaları kitap haline getirecek.

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, üniversiteler bünyesinde gerçekleştirilecek “Televizyonun İzleyiciler Üzerindeki Etkileri” konulu bilimsel araştırmaları kitap haline getirmeye hazırlanıyor.

Türkiye genelinde 77 üniversiteyle bağlantı kuran Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, televizyonun etkileriyle ilgili akademik araştırmaların değerlendirilerek, kitap haline getirilmelerini sağlayacak. Üst Kurul Başkanı Dr. A. Zahid Akman’ın imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, üniversitelerin çeşitli bölümlerinde gerçekleştirilecek, “Televizyonun İzleyiciler Üzerindeki Etkileri”ni konu alan araştırmaların değerlendirilmek üzere Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna iletilmesi istendi.

KOMİSYON KURULACAK

RTÜK’ün yazısında, üniversitelerde yapılan “Televizyonun İzleyiciler Üzerindeki Etkileri” konulu araştırmaların Üst Kurul bünyesinde oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirileceği ve yayımına karar verilenlerin kitap haline getirileceği belirtildi.

KAMUOYU, YAYIN KURULUŞLARI VE ARAŞTIRMACILAR YARARLANACAK

RTÜK’ün yazısında bu uygulamayla, “Televizyonun İzleyiciler Üzerindeki Etkileri” konusunda yapılmış olan akademik araştırmaların kamuoyunun bilgisine sunulmasının ve bunlardan, gerek yayın kuruluşlarının gerekse bu alanda yeni araştırma yapacak kişilerin faydalanmasının amaçlandığı belirtildi.


ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ

Uygulamayla hem iletişim araştırmaları alanında RTÜK ile üniversiteler arasında işbirliği sağlanacak, hem “Televizyonun İzleyiciler Üzerindeki Etkileri”ni konu alan araştırmalar RTÜK tarafından kitap haline getirilmek suretiyle teşvik edilmiş olacak, hem de kamuoyunun, yayın kuruluşlarının ve bu alandaki yeni araştırmacıların önemli bir başvuru kaynağı olarak yararlanabileceği bilimsel kitaplar dizisi oluşturulacak.