BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıtın light vukuatı

Şemdinli iddianamesinde adı geçen Yaşar Büyükanıt'ın bir vukuatı daha ortaya çıktı.

Abone ol

Tarihler 27 Ağustos 2004'ü gösteriyordu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki devir-teslim töreninden sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök gazetecilerle sohbet ediyordu. Konu "kişisel"di ve bu nedenle de çok ilgi çekti.

Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ile birlikte o akşam saat 24.00'te sigarayı bırakacaklarını açıkladı. Kamuoyu nezdinde hem kendisi hem de iki komutan adına büyük bir taahhüdün altına giriyordu.

Sözlerini tutmadılar!
"Sigarayı bırakma" gündemi birkaç gün sonra gerçekleşen geleneksel 30 Ağustos resepsiyonunda da gecenin konusuydu. Orgeneral Büyükanıt, buradaki sohbette gazetecilere sözünde durduğunu ve sigarayı bıraktığını açıkladı ve şöyle dedi:
"Daha önce de 15'er günlük sürelerle zaman zaman sigarayı bırakmıştım. Ama son üç gün gizli gizli içerdim. İçerken de bizim çocuklar beni yakalardı. 'Baba ne yapıyorsun?' derlerdi. Sonra da sigaraya devam ederdim. Ama bu kez kesin olarak bıraktım."

Hafifi kesmedi
Peki, basın aracılığıyla 70 milyona Türk vatandaşına sigarayı bırakma taahhüdünde bulunan Orgeneral taahhüdün gereğini yerine getirdi mi? Yanıt: hayır...
Tütün bağımlılığı Orgeneral'i yeniden pençelerinin arasına aldı ve yüksek komuta katında hafif çapta bir çatlağa da yol açtı. Ve vukuat üstüne vukuat... Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Türkeri de Orgeneral Büyükanıt'tan feyz alarak sigara tiryakiliğine dönüş yaptı.
Her iki orgeneral, çıkış yolu olarak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun teşvikiyle sıkı tiryakilerin pek kullanmaya yanaşmayacakları Parliament Super Slim marka hafif içimli bir sigaraya yöneldi.
Ancak böyle hafif içimli bir sigaranın Orgeneral Büyükanıt'ı kesmesi söz konusu olamazdı.
Ankara kulislerindeki fısıltılara bakılırsa Orgeneral Büyükanıt, yeniden Marlboro Light'a dönmüş bile. Son günlerdeki iddianame tartışmaları ve Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yi iyice sıkıştırmasından sonra Orgeneral Büyükanıt'ın daha sert bir sigaraya yönelip yönelmediği şimdilik bilinmiyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr