BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  POLİTİKA

Milletvekilleri zam istedi

Kızılcahamam'da vekillerin öneri ve şikayetlerini dinleyen Erdoğan zam talebine hayır dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin "zam" talebini geri çevirerek, "Toplumsal hassasiyetleri göz ardı edemeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, bugünkü şartlarda milletvekili maaşlarında bir iyileştirmeye gidilemeyeceğini vurguladı. Milletvekili maaşlarına zam tartışmalarında son noktayı, Başbakan Erdoğan koydu. AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda da milletvekillerinin en önemli gündem maddesi yine vekil maaşları oldu. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık başta olmak üzere, birçok milletvekili Başbakan Erdoğan'a "Geçinemiyoruz"
serzenişinde bulundu.

Uyanık, milletvekili maaşlarının çok az olduğunu ve geçinemediklerini belirterek, "Maaşlarımıza 3-4 yıldır zam yapılmıyor. Maaşlarımız yetmiyor. Sayın Başbakanım lütfen bu konuya el atın. Maaşlarımızı rahat edeceğimiz bir seviyeye getirin" diye konuştu.

Uyanık'ın yanı sıra birçok milletvekili de "zam" taleplerini Başbakan Erdoğan'a iletti. Ancak milletvekillerinin ısrarlı talebi Başbakan'dan döndü. Kampın son gününde milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, zam isteyen vekillere "toplumsal hassasiyetleri" hatırlattı. Erdoğan, bugünkü şartlarda milletvekili maaşlarında bir iyileştirme yapmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, bir düzenleme yapamayacaklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan, "Toplumsal hassasiyetleri göz ardı edemeyiz. Bütün arkadaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyorum" değerlendirmesini yaptı.