BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yönlendiriliyor mu?

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e göre Başbakan Erdoğan yönlendiriliyor.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Erdoğan hükümetinin, dışarıda ve içerde çeşitli yönlendirmeler altında olduğu bir gerçektir'' dedi. Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, ''Başbakan Erdoğan'ın ülkeyi yönetemediğini görmenin hırçınlığı içinde'' olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

''Biz, hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümetine 'güdülme' ifadesini layık görmeyiz ama Erdoğan hükümetinin dışarıda ve içerde çeşitli yönlendirmeler altında olduğu bir gerçektir. Başbakan Erdoğan'ın dün Malezya'ya hareketinden önce yaptığı açıklamalar arasında dikkatle üzerinde durulması gereken noktalar bulunmaktadır.

Açıklamaları ve ortaya koyduğu ruh hali, Sayın Erdoğan'ın sorunlar karşısında acz içinde kaldığını açıkça gösteriyor. Başbakan'ın hiç gereği yokken 'Biz güdülen bir hükümet değiliz' demesi de bilinçaltı bir kabul olmalı. Bu ifade, Şemdinli iddianamesiyle başlayan birtakım yanlış ve tehlikeli girişimleri gizleme telaşından başka bir anlam taşımıyor.'' Sezer, Başbakan Erdoğan'ın terörle mücadele konusunda kendisine sorulan sorulara tahammül edemediğini, sorunları altında ezildiğini de öne sürdü.