BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Adliyede kendini jiletledi

Mersin'de pek çok suçtan sabıkalı bir şahıs şahıs, adliye önünde kendini jiletledi.

Abone ol

Mersin'de pek çok suçtan sabıkalı olduğu öğrenilen şahıs, adliye önünde önce üzerine benzin döküp yakmak istedi, ardından tekbir getirerek kendisini jiletledi.

Alınan bilgiye göre olay, Mersin Adliyesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, arabası polisler tarafından bağlandığı ileri sürülen Şemsi Aksoy (45), adliyedeki polislerle yaşadığı tartışma sonrası yanında getirdiği benzini üzerine dökerek kendisini yakmak istedi. Polislerin müdahalesiyle İnönü Bulvarı'na kadar uzaklaşan şahıs, daha sonra cebinden çıkardığı jiletle kendisini jiletledi.

Polis ekiplerinin ikna çabalarına rağmen tekbir getirerek kendisini yaralamaya devam eden şahıs, bir süre sonra halsiz düşerek polise teslim oldu. Birçok suçtan sabıkası bulunduğu bildirilen Şemsi Aksoy, kanlar içinde yığıldığı yerde, "Ben suçsuzum. Benim suçum yok. Çocuklarım bile beni istemiyor" diye feryâd ederken, sık sık tekbir getirdi.
Polislerin çabasıyla yolun kenarına alınan Aksoy, bir ara cebinden çıkarttığı kâğıdı okumak istediyse de elindeki kâğıt polisler tarafından alındı.

Tekbir getirmeye burada da devam eden Aksoy, "Önümüzdeki uzun gelen kısacık yıllarımızda isterdim ki her şey saygı, sevgi hoşgörü ile olsun. Her şey insanlıkla olsun. İnsanlık kadar güzel bir şey yok. Ben her şeyi bırakmıştım. Bütün yolları bırakmıştım. Topluma adapte olmuştum, ıslah olmuştum ama polisler beni bırakmadı. Arabama el koydu. Arabam çalındı. Çocuklarım beni eve almıyor. Arabam gitti, çocuklarımı düşünüyorum. Sabıkalıysam, suç benim mi? Ben topluma adapte oldum ama devlet beni bırakmıyor" diye haykırdı.
Yaralı şahıs, daha sonra çağrılan ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.