BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Off-shoredan dönenlere ödeme

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone ol

İmar Bankası'nda, bankacılık izinin kaldırıldığı tarihten geriye doğru 1 ay içinde, off-shoredan mevduata geçenlere ödeme yapılacak. 

Kararla, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener tarafından geçtiğimiz ay açıklanan, ödeme yapılacağı hususun önü açılmış oldu.

Karara göre, İmar Bankası nezdinde bulunan, Bankanın bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izninin kaldırıldığı tarihten geriye doğru bir ay içinde (3 Haziran 2003 tarihi dahil), kıyı bankalarındaki hesapların yurt içi mevduata dönüştürülmesi suretiyle açılan hesapların hak sahiplerine, ibraname ve taahhütname alınmak kaydı ile TMSF tarafından ödeme yapılacak.

Bu Karara istinaden ödenecek tutarlarla ilgili olarak hak sahiplerinin, kıyı bankacılığından (off-shore bankacılık) elde edilen faiz gelirleri için ilgili vergi dairesinden vergi ilişiğinin olmadığına dair belgeyi, ödemeyi yapacak görevli bankaya ibrazı zorunlu olacak.


Bu Kararın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, İmar Bankası ile ilgili kararname eki kararın ilgili maddeleri uyarınca hesaplanacak ödeme tutarları ile faiz ödemeleri tutarları toplamı; müracatta bulunmuş hak sahiplerine 1 ay içinde, kalan tutarlar ise aynı kararnamenin eki kararda belirlenmiş olan usul ve esaslar ile bu kararda belirtilen esaslar çerçevesinde ödenmek üzere, mudiler adına TMSF tarafından Ziraat Bankası nezdinde açtırılacak hesaplara aktarılacak. Karar yürürlüğe girdi