BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Mumcudan masal benzetmesi

Anavatan lideri Erkan Mumcu, hükümetin halkı istikrar masalları ile uyuttuğunu savundu.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Adına 'istikrar' denilen masal, tıpkı bir ninni gibi, giderek yoksullaşan, umutsuzluk batağına saplanan toplumu avutuyor, adeta bir hipnozun içinde uyutuyor'' dedi.

Mumcu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından ''Yeniden İktidara Yürüyüş'' adıyla Pendik'te düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, ''Dünyanın yerinde durmadığını, başka ülkelerin yeni bilgi teknolojileri ve üretim kapasitesiyle küreselleşen refahtan kendi ülkelerine zenginlik, bolluk, bereket getirdiklerini'' ifade eden Mumcu, Türkiye'nin ise sadece sahip olduklarını kaybetmemek için yaşadığını savundu.

''Ülke adeta okyanusun orta yerinde, fırtınalı bir denizde dümeni kırık bir gemi gibi nereye gittiği belli olmadan savruluyor'' diyen Mumcu, şöyle konuştu:

''Bölgede her geçen gün ateşin harareti yükseliyor. En son İsrail'in Lübnan'a saldırısı... İnsanlarımız bir taraftan masum siviller üzerinde uygulanan şiddetin, vahşetin ürpertisini yaşarken, bir taraftan da kendi kaderine sahip çıkamayan, güçlü olamayan, dünyada söz söyleyemeyen, sözünü buyruk haline getirebilecek bir güce,  donanıma sahip olmayan ülkelerin başına gelenleri görerek ülkenin geleceğinden kaygı duyuyor; (acaba bölünecek miyiz, acaba birbirimize mi düşeceğiz?)''