BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  GÜNCEL

Murdochtan Cine 5e kanca

Medya imparatoru Rupert Murdoch, TGRT'den sonra CINE 5'i almak istiyor.

Abone ol

Erol Aksoy'la temasta olan News Corporation yetkilileri Eylül'de son görüşmeyi yapacak Medya imparatoru Rupert Murdoch'ın şirketi News Corporation, Türkiye'ye ilk adımı TGRT'yi satın alarak yaptı. Şimdi, Murdoch'ın yönetimi ve mülkiyeti Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından Erol Aksoy'a geri iade edilen Cine5'i gözlediği öğrenildi.

Murdoch'ın şirketi News Corporation, 2005'in başında o dönem satışa çıkarılan Digiturk'e talip olmuştu. Digiturk'ün satış sürecinin durdurulmasının ardından Murdoch, Türk medya sektörüne girme iştahını yitirmedi. Şifreli yayıncılıkta var olmak isteyen Murdoch'ın bu hedefini Cine5 ile gerçekleştirmeyi planladığı ileri sürüldü. Kulislerden edinilen bilgilere göre Türkiye'de 1 gazete ve  ulusal televizyona sahip olan bir grupla temas halinde olan Murdoch, önümüzdeki dönemde hem sinema filmi hem de futbol yayını için girişimde bulunacağı bir şifreli kanal istiyor. Murdoch'ın şirketinin yetkililerinin bu hedef doğrultusunda da Erol Aksoy ile 6 ay kadar önce ilk görüşmeyi yaptığı ileri sürüldü.

EYLÜLDE YİNE GÖRÜŞECEK
Ayrıca bu görüşmenin ardından eylül ayında Aksoy'un Cine 5'e ortak alma girişimi çerçevesinde Murdoch ile ikinci kez görüşme gerçekleştireceği öğrenildi. 9 Mayıs 2006'da Erol Aksoy, TMSF ile anlaşmaya varmıştı. Aksoy'un sektördeki deneyimine dayanarak, TMSF şirketin yönetimini Aksoy'a bırakıp borcunu ödemesini istedi. Nitekim yapılan anlaşma gereğince Erol Aksoy, 12 yılda 945 milyon dolarlık borcunu ödemeyi taahüt etmişti.