BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,88
ALTIN 2.415,96
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Lübnana asker gönderiyor

Le Figaro, Genelkurmay'ın Lübnan'a asker göndermek için bir senaryo hazırladığını yazdı.

Abone ol

Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye'nin bazı ön koşulları öne sürse de, ABD ve Fransa'yı memnun etmek için Lübnan'a asker göndermeye hazırlandığını ve Genelkurmay'ın da 750-1000'lik bir senaryo üzerinde çalıştığını iddia etti.

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Lübnan için planlanan uluslararası güç konusunda karşılanan sorunlar, güce katkıda bulunacağını belirten ülkelerin ön koşullarına dikkat çekerken Genelkurmay'ın Türkiye'nin katkısı konusunda 750-1000 asker üzerinde durduğunu yazdı.

Fransa'nın gücün liderliğini üstlenmeyi planladığını kaydeden gazete, AB üyelerinden Belçika, İspanya, İtalya, İrlanda ve İsveç'in güce katılmaya hazır olduklarını da bildirdiklerini kaydetti.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in güce katılmasını beklediği ülkeler arasında olan Türkiye'nin yaklaşımına da dikkat çeken gazete, şunları yazdı:

ABD ve Fransa'yı memnun etmek için maceraya atılmaya hazır olan Türkiye de, kendi koşullarını öne sürüyor. Genelkurmay, 750-1000 askere dayanan bir senaryo üzerinde çalışıyor ancak Başbakan Erdoğan'ın başında bulunduğu hükümet, askerlerini Güney Lübnan'a göndermeden önce gücün yetkisinin açıklığa kavuşturulmasını talep ediyor.”