BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan 'iade edilmesi büyük önem arzediyor' demişti İsveç'ten Bülent Keneş kararı

İsveç'te yaşayan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebi reddedildi.

Abone ol

Yargıtaydan yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

İsveç'e kaçtı

Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş, İsveç'te yaşıyor. Darbe girişiminin hemen ardından yurt dışına kaçan Keneş, çok sayıda suçtan aranıyor.

Darbe girişiminden sonra savcılık tarafından yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı verilen Keneş ile ilgili FETÖ örgütüyle bağlantı olduğu vurgulanan sevk yazısında, FETÖ'ye ilişkin yürütülen birçok soruşturmada Keneş'in adının geçtiği ve benzer suçlardan kaydının bulunduğu anımsatıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurt dışına kaçan Keneş'in, bir yazısındaki "Daha önce de bazı şüphelerim vardı, içimizdeki bazı kişilerin KPSS sorularını çaldığına artık iyice kanaat getirdim." ifadeleri dikkati çekmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
40 yıllık para uzmanı uyardı: Bu konuda 18 kitap yazdım ilk defa bu kadar
Foto Galeri 40 yıllık para uzmanı uyardı: Bu konuda 18 kitap yazdım ilk defa bu kadar Galeriye Gözat