BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  SAĞLIK

Ercüment Ovalı, korona aşısı için 1 Şubat tarihini verdi! Kendi üzerinde deneyecek

Koronavirüs salgının ilk günlerinde 23 Nisan'da koronavirüs aşısını açıklayacağını duyuran ama sözünü tutamayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yeni tarih verdi. Aşı çalışmalarını yürüten Prof. Ercüment Ovalı, aşı için 1 Şubat tarihini verdi. Ovalı, aşıyı ilk kendi üzerinde deneyeceğini de belirtti.

Abone ol

Koronavirüse (Covid-19) karşı aşı çalışmaları ve yaptığı açıklamalarla eleştirilen Prof. Ercüment Ovalı, aşı çalışmalarıyla ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu. Aşı bulunursa ilk olarak kendi üzerinde deneyeceğini açıklayan Ovalı, “Şu an aşı üzerinde çalışan 8 grup içinde sizden başka geleneksel aşı üzerinde çalışan var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

İki grup daha çalışma yapıyor

"2 grup daha var. Onlar da çok iyiler. Emeklerine saygı duyuyorum. Örneğin Konya Selçuk Üniversitesi’nden bir grup var, çok iyi niyetle çalışıyorlar. Özel bir firmayla işbirliği içinde müthiş işler yapıyorlar. Aşı ile ilgili TÜBİTAK’ın düzenlediği son toplantıda onlara 'Size yardım edelim' dedim. Biz ekonomik olarak güçlü bir grubuz. Böyle bir avantajımız var.

Konya’daki grup da kendi üzerinde deneyecek

Hatta aramızda şöyle bir konuşma geçti. Aşı bulunduğunda ilk kendi üzerimizde deneyeceğiz. Bütün gruplar bunu söylüyor. İşte bu kadar iyi niyetle ve fedakârca çalışan bir bilim dünyası var Türkiye’de. Ben de aşıyı ilk kendi üzerimde deneyeceğim çünkü zaman kazanmaya çalışıyoruz."

Biz onlardan 3 ay sonra yapabileceğiz

“Biz kapitalist değiliz. Eğer aşıma güveniyorsam deneklere vermeden önce kendime yapmam lazım” diyen Ovalı, Habertürk’ten Kübra Par’a yaptığı açıklamada 1 Şubat tarihini işaret ederek şunları söyledi: "Görünen o ki yurtdışındaki gruplar aşıyı Ekim-Kasım gibi getirecekler. Biz onlardan 3 ay sonra çıkarabileceğiz."

Ercüment Ovalı kimdir?
Ovalı, 1961 yılında Kırklareli Babaeskide dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimini 1985 yılında, 19 Mayıs Üniversitesinde İç Hastalıkları ihtisasını 1991'de, Hematoloji üst ihtisasını 1997'de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Öğretim üyeliğine ise 1992 yılında KTÜ iç hastalıklarında başlayan Ovalı, 1994'de doçent 1999'da Profesör unvanını aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Hematoloji bilim dalında öğretim üyeliği görevini yürütürken Ercüment Ovalı, 1 Aralık 2010'dan sonra Acıbadem Labcell hücre laboratuvarı ve Kordon Kanı Bankası Mesul Müdürü görevine getirildi. 370'den fazla yayına sahip olan bilim insanı, son 18 yıldır hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulamasıyla ilgili çalışmalar yürütüyor.