BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.415,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En çok atık pil toplayan ödülü kaptı

Osmangazi Belediyesi, en çok atık pil toplayarak çevreye sahip çıkan öğrencileri ödüllendirdi.

Abone ol

Osmangazi Belediyesi tarafından ''Yeşil dalga hareketi'' kapsamında köy okulları arasında düzenlenen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okllara Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

18 okulun katıldığı kampanyada Karabalçık İlköğretim Okulu 161 kilogram atık pil toplayarak birinci oldu. 157 kilogram atık pille ikinci Orhaneli Termik Santral İlköğretim Okulu, üçüncü ise 46 kilogram atık pille Büyükdeliller İlköğretim Okulu oldu.

En çok atık pil toplayan okulun öğrencileri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından ödüllendirildi. Ödül töreni ''geri dönüşüm'' konulu Karagöz-Hacıvat gösterisiyle başladı. Karagöz ve Hacıvat, atık pillerin toplanmasının önemini öğrencilere komik bir dille anlattı.
Yeşil ve temiz bir dünya için çevreyi kirletmemek gerektiğini söyleyen İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayraktar, daha temiz hava ve temiz su için yapılan bu faaliyetlerin her geçen gün artması gerektiğini kaydetti. Çevre için yaptıkları çalışmalar için Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür eden Bayrak, Dündar'a teşekkür plaketi verdi.

Başkan Dündar, ''Özellikle köy okullarının bu konuda hassas olması bizi çok sevindirdi. Gelecek nesillere bugünden daha yeşil ve yaşanabilir bir Bursa bırakmanın gayreti için içerisindeyiz. Başarılı olabilmek için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu destek çocuklarımızdan gelince daha da anlamlı oluyor'' diye konuştu.

Dündar, yarışmada başarılı olan okulları kutlayarak, bu yarışmanın aslında hiç bitmeyeceğini, ömür boyu süreceğini söyledi. "Yeşil dalga hareketi" kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından 2009-2010 eğitim ve öğretim yılı boyunca il merkezindeki 96 okulda ve 18 köy okulunda geri dönüşüm seminerleri düzenledi. Atık pillerin toplanması için fabrikalar, mahalle muhtarlıkları ve okullara 132 adet pil kutusu ve 25 adet pil bidonu dağıtıldı. 2008 yılında 545 kilo atık pil toplanırken, bu rakam 2009 yılında 2 bin 815 kilo oldu. 2010 yılının ilk 5 ayında toplanan atık pil ise bin 36 kilo oldu.