BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.408,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzen'in korumasından öğretmene dayak!

SBS için çocuğunu Sarıyer'deki bir okula götüren Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in korumalarının, görevli bir öğretmeni darp ettiği iddia edildi.

Abone ol

İddia sahibi öğretmen, Ateş Ünal Erzen ve korumaları hakkında şikayetçi oldu.

Darp iddiasını yalanlayan Ateş Ünal Erzen ise, "Çocukların konsantrasyonunu bozan bir anons yapıldı. Tartışma sırasında üzerime doğru gelince korumam kolundan tutarak itti. Karakola giderek ifade verdim, öğretmen şikayetçi olmazsa ben de şikayetçi olmayacağımı söyledim." dedi.

Olay, Sarıyer Reşitpaşa'da bulunan Osman Şaçmacı İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddialara göre; çocuğunu SBS için okula getiren Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, anons ve zil nedeniyle öğretmenlerle tartıştı. Başkanın tartıştığını gören korumalar ise, sınavda gözetmenlik yapan bir öğretmeni kolundan tutarak darp etti. Erkan Çapoğlu isimli öğretmen, polis memurlarına da hakaret ve fiziki müdahalede bulunduğu öne sürülen korumalar ve başkan hakkında polis merkezine giderek şikayette bulundu.

Kolundaki darp izlerini gösteren öğretmen Erkan Çapoğlu, başkan ve korumalarının hakaretvari cümleler kurarak görev yapmalarını engellediğini, ardından da korumaların kendisine saldırarak darp ettiğini öne sürdü. Korumaların olayı engellemeye çalışan polis memurlarına da fiziki müdahalede bulunduklarını iddia eden Çapoğlu, polis merkezine giderek Başkan Erzen ve korumaları hakkında şikayette bulunduğunu ifade etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de, darp iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Erzen, "Bahçede bekliyorduk, bu sırada çok yüksek sesle bir anons yapıldı. Görevlinin yanın gittim, orada bir trafik polisi de vardı. 'Bu anonslar devam edecek mi? Anonsu kim yapıyor? Çocukların konsantrasyonu bozulacak.' dedim. Bana 'kim yapıyor sa yapıyor. Ben kamu görevlisiyim, sen kimsin?' diye karşılık verdi. 'Ben de kamu görevlisiyim, belediye başkanıyım.' dedim. 'Şimdi de belediye başkanı olduğunu söylersin.' şeklinde konuşmasına devam etti ve üzerime gelmeye başladı. Bu sırada korumam şahsı koluntan tutarak itti. Polis memuru arkadaş da beni Emirgan Karakolu'na davet etti. Gidip ifade verdim. Öğretmen şikayetçi olmazsa ben de şikayetçi olmayacağımı söyledim." diye konuştu.

Bu arada, olayı rapor eden Hasan A. isim polis memuru, tutanakta,"09.45 sıralarında okul yönetimi tarafından yapılan anons üzerine bir şahıs gelerek görevli öğretmenlerle tartışmaya başladı: Ben şahsı uzaklaştırmaya çalışırken bir koruması ellerimi tutmaya çalıştı. Şahısları uzaklaştırırken korumaları polis olduklarını söyledi. Kimliklerini sorduğumda, kendisinin Bakırköy Belediye Başkanı olduğunu ve o şahsın da koruması olduğunu söyledi. Belediye Başkanı olduğunu söyleyen şahıs da 'sen görürsün' diyerek korumasına benim sicilimi yazdırdı. Ben kişileri önemsemedim. Sınavın başlama zili çalınca şahıs tekrar gelerek görevli öğretmenlerle tekrar tartışmaya başladı. 'Tekrar zil çalarsa size gösteririm' diyerek tehditvari konuştu. Şahısları tekrar uzaklaştırmaya çalışırken diğer korumaları da gelmiş, korumasından birisi görevli öğretmeni kolundan tutarak salladı. Şahısları uzaklaştırdım. Öğretmen şikayetçi olunca 155'i arayarak bilgi verdim." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, olay sonrası okula gelen Eğitim Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in, kendisini ayrıcalıklı bir konumda tutarak görevli öğretmene müdahalede bulunduğunu öne sürdü. Şekerci, olayın gelişimi hakkında şu bilgileri aktardı: "Okul idaresi daha sağlıklı bir şekilde öğrencilerin sınava girebilmeleri için bahçede gürültü yapan velilere hitaben, ses yapmamaları konusunda anonsta bulunmuştur. Bunun üzerine Bakırköy Belediye Başkanı, 'Bu nasıl müdür?, Bu nasıl bir okul? Bu nasıl bir eğitim?' diyerek adeta kendisini de yetiştirenlerin bir öğretmen olduğunu unutarak hakaret eden cümleler kurmuştur. Sayın Başkanın nasıl bir zihniyete sahip olduğunu anlayamıyorum. Kurmuş olduğu cümleler sadece mağdur olan arkadaşımızı değil tüm eğitim camiasını rahatsız etmiştir."

Kaynak: Cihan