BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,83
ALTIN 2.422,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde Belediyesi'nden hummalı çalışma

Niğde Belediyesi şehrin çeşitli yerlerinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Abone ol

Altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Öğretmenevi Sokak'ta yol ve kot altında bulunan bir çok ev olduğunu belirterek, küçük bir yağmur yağışında bile bu evlerin yağmur veya kanalizasyon suları nedeniyle mağdur olduğunu dile getirdi.

Sokağın yaklaşık 50 yıl önce yapılmış olan içme suyu şebekesinin de değiştirileceğini ifade eden Başkan Akdoğan, aşama aşama bu tür eski mekanların kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini yenileyeceklerini ifade ederek, “Burada yıllarca devam eden bir sıkıntı vardı, bugüne kadar çözülememiş bir sıkıntıydı.

Çünkü buradaki altyapı hem evlerin hizasından yükseğe yapılmış, hem de yetersizdi. Buradaki kanalizasyonu daha derine alarak, kot farkını aşağı indirerek ve yine döşediğimiz şebekeyi eski şebekenin iki katına çıkararak, vatandaşlarımızın mağduriyetini yani su basma sıkıntısını gidereceğiz.

Ayrıca pik borularla döşenmiş olan bundan 40-50 sene önce yapılmış bir içme suyu şebekesi var. Onun da yenilenmesini gerçekleştirmiş olacağız” dedi.