BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.409,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siverekliler mikro krediyi sevdi

Siverek ilçesindeki köylerde yaşayan vatandaşlar aldıkları mikro kredi sayesinde hem alternatif tarıma yöneliyor hem de evlerinin sebze ihtiyaçlarını gideriyor.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki köylerde yaşayan vatandaşlar aldıkları mikro kredi sayesinde hem alternatif tarıma yöneliyor hem de evlerinin sebze ihtiyaçlarını giderip ekonomik gelir elde ediyor.

Siverek Kaymakamlığı Eyyüp Cenap Gülpınar Mikro Kredi Şubesi 21 köylüye verdiği mikro sera kredisi sayesinde köylerde vatandaşlar alternatif tarım olarak seracılığa da yöneliyor.

Türkiye Grameen Mikrokredi Programı Eyyüp Cenap Gülpınar Mikro Kredi Siverek Şube Müdürü Hasan Kış yaptığı açıklamada, "Şubemiz üç yıl önce kuruldu, şu anda 700 üyemiz bulunmaktadır.

Bugüne kadar üyelerimize toplam 700 bin TL kredi sağladık. Merkezdeki üyelerimizin çoğunluğu bayanlardan oluşuyor. Kırsal alanda kalkınmaya katkı sunmak amacıyla, mikro sera kredisini vermeye başladık.

Verdiğimiz kredilerle 19'u Küptepe köyünde olmak üzere toplam 21 seranın kurulmasını sağladık. Toplam 30 metre kare alana kurduğumuz bu mikro seralar sayesinde vatandaşlarımız kendi evlerinin sebzelerini karşılıyorlar.

Seralarda genellikle domates, biber, patlıcan salatalık gibi sebzeler yetiştiriliyor. Bölgede kırsal kalkınmaya destek olmak için mikro kredilerimiz artarak devam edecek. Yararlanmak isteyen tüm vatandaşlarımızın başvurularını almaya hazırız" dedi.

Küptepe köyünde aldıkları krediyle evlerinin bahçesine 30 metre kare alanda sera kuran Halef Çakmak ise, "Mikro kredi şubesini kendi imkanlarıyla faaliyete geçiren Şanlıurfa Milletvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'a teşekkür ediyoruz.

Seralar sayesinde evlerimizin günlük sebzesini karşılıyor ve satıyoruz. Bölgede tek tarım yaptığımız için zamanımızın çoğu boşa geçiyordu. Seralar sayesinde çoluk çocuk bu işle ilgileniyoruz. Hem faydalı bir iş yapıyoruz hem de evimizin sebzesini karşılıyoruz. Arta kalanı da
bazen satarak aile bütçemize katkı yapıyoruz" dedi.