BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kürek Milli Takımı Hirfanlı'da kamp yaptı

Kürek Milli Takımı Hirfanlı Su Sporları Merkezi baraj gölü tesislerinde kamp yaptı.

Abone ol

Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'ın girişimleri sonucu Vali Mehmet Ufuk Erden ile Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven arasında gerçekleştirilen protokol sonucunda Hirfanlı Su Sporları Merkezine gelen Kürek Milli Takımı girdiği kampı sonlandırdı.

Hirfanlı baraj gölü üzerine tüm spor branşlarına yönelik kamp merkezi oluşturmayı hedeflediklerini belirten Milletvekili Mikail Arslan, "Su sporları merkezi ile hedeflerimize ulaşmak için start vermiş durumdayız. Kırşehir'in tanıtılması ve ekonomisine girdi sağlayacağına inandığımız spor projelerinin gerçekleştirilmesi için Hirfanlı EÜAŞ tesislerinin 700 dönümü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne üzerindeki taşınmazlarla birlikte devredilmiştir" dedi.

Arslan, Bu alan üzerine çim sahaların, tenis kortlarının ve kondisyon salonlarının yapılması için gerekli projeler tamamlanmış olup Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile çalışmalarımız devam etmekte olduğunu da söyledi.

Hirfanlı Baraj Gölü ile üzerindeki tesislerin kendileri için önemli bir merkez durumuna geldiğini belirten Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven'de, "Kürek sporunun İç Anadolu Bölgesinde yaygınlaşması Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda sporcu yetiştirmesi için Hirfanlı Baraj Gölü ve Su Sporları Tesisinin anlamı bizim için büyüktür.

Bu anlamda il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli olarak etkinlikler düzenlenecektir" dedi.

Hirfanlı tesislerine ve göletine hayran kaldıklarını dile getiren Kürek Federasyonu Baş Antrenörü Lubo Kisiov ise kamp için çok uygun bir ortam hazırlandığını söyledi. Fransız teknik adam ayrıca, kendi ülkesinde bu tür kamp yerlerinin yerleşim bölgesinden 600-700 kilometre uzakta olduğunu buranın çok uygun olduğunu, burada kısa bir süre içerisinde olimpiyat şampiyonalarında derece elde edeceklerini ifade etti.

Kürek Federasyonu'nun "Gençler Gelişim Kampı" ile hizmete giren Kaman kamp tesislerinde çalışmalarına başlayan 3 bayan ile 20 erkek sporcu ve 4 kişilik teknik komite ise İç Anadolu'da böyle bir yerle karşılaşmakla çok şaşırdıklarını ifade ederek, "Performansımızı artırıcı tüm kolaylıklar sağlanmış. Havası, çevresi ve suyuyla tam bir kamp merkezi olan Kaman Tesislerinin daha da gelişeceğine inanıyoruz. Bu imkanları bizlere sunan yetkililere teşekkür ederiz" dediler.