BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adanalı polislerin büyük başarısı

Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeniden hayata geçirilen Polisgücü Spor Kulübü Karate Takımı Polonya'da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası'nda 3. oldu.

Abone ol

Adana Valisi Atış, dereceye giren sporculara yarım altın hediye etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 1985 yılında kurulan ancak 1997 yılında feshedildikten sonra 2009 yılında yeniden kurulan Polisgücü Spor Kulübü büyük bir başarıya imza attı.

Kulüpte bulunan karate, futbol ve tekvando takımı kulüp yeniden kurulduktan sonra Türkiye içinde ve yurtdışında katıldığı müsabakalarda toplam 33 madalya aldı.

Karate takımı son olarak 29-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılan 8. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası'na katıldı. 29 ülkeden 53 sporcunun katıldığı şampiyonada Polisgücü kazandığı 7. bronz madalya ile Avrupa 3.'sü oldu. 7 sporcu ile katıldığı şampiyonada takım 7 bronz madalya aldı.

Şampiyonadan sonra Adana'ya dönen takımı Adana Valisi İlhan Atış, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve takımın Teknik Direktörü Cenap Türker ve sporcularla kabul etti. Atış, karşılama sırasında sporcular hakkında bilgi aldıktan sonra, Polis Gücü Kulübü sporcuların başarılı olmasının çocuklara güzel bir örnek olduğunu söyleyerek, "Çocuklara ağabeylerini gururla anlatıp, bakın bunlar okudu ve çok başarı oldu. Siz de okursanız böyle başarılı olursunuz diyeceğiz" dedi.

Atış konuşmasının ardından başarılı olan sporcuları yarım altınla ödüllendirdi. Şampiyonada birinciliği Fransa, ikinciliği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kulübü Karate Takımı, üçüncülüğü ise Adana Emniyet Müdürlüğü Polisgücü Spor Kulübü Karate Takımı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Karate Takımı paylaştı. Bu şampiyonaya Türkiye 2. ve 3'cülüğü alarak damgasını vurdu.